Antena 3 a publicat imagini cu muncitorii români sosiți în Germania, dar apoi și-a cerut scuze. Ce s-a întâmplat

Rădulescu Valentin 12.04.2020, 15:03
Antena 3 a publicat imagini cu muncitorii români sosiți în Germania, dar apoi și-a cerut scuze. Ce s-a întâmplat

Mii de români au plecat recent spre Germania, pentru a efectua muncile agricole în plină pandemie. De asemenea, au apărut și primele fotografii cu aceștia, din care se pot observa foarte multe detalii șocante. Imaginile au fost publicate de Antena 3, care însă o zi după a rectificat știrea, precizând că acestea erau vechi de câțiva ani!

Prima imagine cu muncitorii români sosiți în Germania data de fapt din 2016

Aproximativ 3600 de români au plecat de pe Aeroportul din Cluj spre Germania, unde s-au dus să facă muncile agricole. Totul s-a întâmplat deoarece duc lipsa locurilor de muncă, iar condițiile nu le permit să își continue viața aici. Astfel, mii de români și-au lăsat familie în spate, chiar înainte de sărbătorile Pascale.

Antena 3 a publicat apoi o rectificare, explicând că imaginile în care se regăseau nerespectări ale normelor legate de prevenirea noului virus. Românii stau înghesuiți, fără măști s-au mănuși de protecție, așteptând într-un șir imens să intre pe parcelele de ceapă verde erau, de fapt, din 2016, informează paginademediaAnual, în Germania vin în jur de 300 de mii de muncitori la culesul de fructe și legume. Numărul lor de această dată va fi de cel mult 80 de mii. Potrivit BBC, cei mai mulți vin din România și Polonia.

Prima imagine cu muncitorii români sosiți în Germania. Detaliul șocant care s-a observat imediat. Foto
Prima imagine cu muncitorii români sosiți în Germania. Detaliul șocant care s-a observat imediat. Foto

Românii ajunși în Germania urmau să fie testați medical

Potrivit informațiilor scrise de BBC, toți românii ajunși la fermele din Germania nu au fost lăsați să intre în contact cu alți muncitori aflați deja acolo, totul de teama infecției cu noul virus. Aceștia au fost surprinși înghesuiți pe aeroporturile din România. Totodată, românii ar fi urmat să fie testați medical, înainte de a începe lucrul. De astfel, aceștia au susținut că vor fi obligați să lucreze în grupuri restrânse și să respecte măsurile de prevenire. Totodată, purtătorul de cuvânt al unui sindicat pentru muncitorii din acest domeniu, Reinhard Steffen, a cerut ca românii să fie băgați în carantină.

 

Urmăriți Impact.ro și pe