Prima demitere după revolta din Bolintin-Vale. Ministrul de Interne s-a implicat direct

Ioana Bucur 13.01.2022, 19:09
Prima demitere după revolta din Bolintin-Vale. Ministrul de Interne s-a implicat direct

După o crimă ce a revoltat o întreagă comunitate, oamenii și-au strigat frustrarea în stradă, în fața instituțiilor de la care așteptau acțiuni ferme împotriva vinovaților. Se cere dreptate pentru un bărbat ucis cu pietre, în plină stradă. Familia îndurerată a făcut dezvăluiri cutremurătoare presei, dar și acuzații grave. La nici 24 de ore de la protestul de miercuri seara, localnicii au obținut o victorie: s-a anunțat prima demitere după revolta din Bolintin-Vale.

O crimă a scos oamenii în stradă

Sute de persoane au ieșit, joi seară, pe străzile din Bolintin-Vale, strigându-și revolta după o ce un bărbat a fost atacat, murind câteva zile mai târziu în spital din cauza loviturilor primite. Protestatarii s-au strâns în fața mai multor instituții din localitate.

În cele din urmă, prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, și primarul localității, Daniel Trăistaru, au ieșit în mijlocul mulțimii.

„Rugămintea pe care o adresez acum este să dăm dovadă de puţină răbdare, să lăsăm instituţiile statului să îşi facă datoria”, le-a transmis Aneta Matei localnicilor din Bolintin-Vale.

Reprezentanții IPJ Giurgiu au transmis că în localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică.

În timpul protestelor de joi seară, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, la un post de televiziune, că este „convins că Ministerul de Interne va gestiona situaţia de la Bolintin şi totodată vinovatul pentru crima săvârşită să plătească”.

Prima demitere după revolta din Bolintin-Vale
Oamenii au ieșit în stradă, joi seara

Prima demitere după revolta din Bolintin-Vale

A doua zi, a fost anunțată prima demitere după revolta din Bolintin-Vale. Ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a destituit joi din funcție pe inspectorul-șef al IPJ Giurgiu, comisarului-şef Georgescu Cătălin Constantin.

IGPR a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a avut loc o şedinţă la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu participarea şefului Poliţiei Române şi şefului Jandarmeriei Române, la care s-au luat mai multe decizii.

„O echipă comună din cadrul I.G.P.R. şi a I.G.J.R. a fost trimisă în judeţul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situaţiei operative, activităţile de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, precum şi modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică”, a transmis IGPR.

S-a decis și împuternicirea pe funcţia de inspector şef a comisarului şef Dana Ionuţ, ofiţer care a ocupat mai multe funcţii de conducere, în prezent fiind titularul postului de şef al Poliţiei Sectorului 1.

„Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcţia de inspector şef a domnului comisar-şef Dana Ionuţ, ofiţer care a ocupat mai multe funcţii de conducere, în prezent fiind titularul postului de şef al Poliţiei Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B.

De asemenea, domnul comisar-şef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcţia de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de şef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R”, a mai transmis IGPR.

Potrivit sursei, șefului IPJ Giurgiu, comisarului-şef Georgescu Cătălin Constantin, i s-au stabilit atribuţii la nivelul Direcţiei Management Strategic şi Suport Informaţional, structură din cadrul Poliţiei Române.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...