EXCLUSIV

Prietenul lui Horia Moculescu, dezvăluiri despre starea artistului: ”Alt Mocu nu se va mai naște vreodată”. Mihai Alexandru, relatări din culisele Eurovision. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 17.01.2022, 19:37

Cine spunea că, în show-biz, nu se leagă prietenii strașnice, pe viață, între artiști? Vestitul compozitor Mihai Alexandru ne-a povestit, în interviul exclusiv pentru impact.ro, despre sensibila lui piesă ”For everyone”, pe care Cezar Ouatu o va prezenta la Eurovision, despre șansele României de a prinde un loc bun, la marea finală de la Torino, din 14 mai. El ne-a mai vorbit despre relația cu fosta soție, Nicola, dar și despre prietenia de suflet cu Horia Moculescu, compozitorul care a recunoscut că, din cauza unor probleme pulmonare cronice, a avut nevoie de un tratament cu oxigen.

Mihai Alexandru, despre starea lui Horia Moculescu

Reporter impact.ro: Ați avut numeroase performanțe, la marea finala Eurovision, iar anul acesta colaborați cu o altă voce de excepție, Cezar Ouatu. În cât timp ați compus piesa, ce mesaj transmite și cum l-ați ales pe Cezar s-o interpreteze. El a mai bifat o participare la vestita competiție muzicală.

Mihai Alexandru: N-aveam niciun gând să particip dar, înainte cu vreo 4-5 zile de închiderea înscrierilor la Selecția Națională Eurovision, Cezar m-a întrebat dacă am ceva potrivit pentru el. Firește, pentru Eurovision. E aveam ceva clasic în lucru la care lucram, din când în când, în liniște, fără vreo presiune, pentru sufletul meu. I-am trimis-o lui Cezar, i-a plăcut mult iar a doua sau a treia zi am înregistrat prima variantă.

R: Ați lucrat și cu solista Laura Bretan, un munte de talent. Mulți consideră că doar ea ne-ar putea aduce, cândva, Marele Trofeu, acum având vocea în schimbare.

M.A.: Laura, pe lângă faptul că Dumnezeu a binecuvântat-o cu atâta talent, este și o scumpete de fată, o drăgălășenie cu un caracter minunat. Nu știu ce ne rezervă viitorul, dar eu unul îmi doresc să colaborăm cu prima ocazie.

R: Delia și Andra sunt două voci foarte bune, pot reprezenta țara noastră cu succes la competiția muzicală Eurovision. De ce nu le regăsim niciodată pe lista concurenților?

M.A.: Eu sunt foarte pretențios și nu prea laud oamenii dacă nu este cazul, nici nu mă laud la capitolul diplomație, dar acestea două, Andra și Delia, sunt într-adevăr două soliste de excepție. Cu cea mai mare plăcere le-aș compune, dar nu cred că ele sunt interesate, deocamdată, nici de o colaborare cu mine, nici de acest eveniment numit Eurovision.

R: Ați colaborat la Eurovision și cu Nicola, fosta soție, apoi ați fost rivali, într-o ediție. În ce relații ați rămas cu mama copiilor? Îi mai compuneți?

M.A.: Am rămas în relații normale, vorbim mai ales atunci când este vorba de copiii noștri, Maria și Jony, dar, pe plan profesional, nu mai colaborăm.

R: Ce șanse are țara noastră la finala Eurovision din Italia, anul acesta? Mulți români sunt stabiliți la Torino, am putea obține voturi importante…

M.A: România are aceleași șanse ca întotdeauna, nu contează locul unde se organizează, important este să prezinte cea mai potrivită piesă alături de cel mai potrivit solist și bineînțeles să aibă show-ul potrivit.

R: Povestiți-ne despre marea prietenie cu Horia Moculescu, alături de care și colaborați, în juriu, la festivaluri.

M.A.: Pe tatăl meu l-am pierdut în urmă cu 31 de ani, aveam 25 de ani și chestia asta lasă urme. În câteva privințe, Mocu seamănă cu tatăl meu și poate că aceasta contribuie la prietenia noastră. Mergem des împreună în delegații, jurizări, festivaluri. De fiecare dată revin mai informat, pentru că Mocu este o enciclopedie, îți poate vorbi despre orice, despre locuri, persoane, istorie, tot felul de lucruri interesante. Plus că ne distrăm la maximum de se întreabă toată lumea dacă n-am dat în mintea copiilor. Ne mai și certăm apoi ne împăcăm, d-astea. La fel cum era tatăl meu, și lui îi place să gătească și să te privească cum dai ochii peste cap când guști din preparatele lui iar dacă îi zic că este potroacă îmi zice să nu mai vin niciodată pe la el. Mi-a zis asta de vreo 10 ori, dar tot m-am dus, că îi trece. Gătește foarte bine, are o noblețe care vine ori pe filonul oltenesc, din partea tatălui, ori pe cel italian, din partea mamei. Oricum un alt Mocu nu se va mai naște niciodată.

Mihai Alexandru, despre starea lui Horia Moculescu
Horia Moculescu, alături de Mihai Alexandru

R: Horia Moculescu a recunoscut, recent, într-un interviu, că a avut nevoie de terapie cu oxigen, din cauza unor probleme pulmonare, mai vechi. Care este acum starea sa de sănătate?

M.A.: Am vorbit cu Horia, la telefon, se simte mult mai bine. Avea un tonus foarte bun și asta m-a bucurat enorm.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...