Prezența feminină pe care românii ar vota-o să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Sondajul care răstoarnă scenariile alegerilor din 2024

Stan Filon 02.02.2023, 09:25
Prezența feminină pe care românii ar vota-o să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Sondajul care răstoarnă scenariile alegerilor din 2024

Un sondaj de opinie realizat de Atlas Intel arată că Mircea Geoană ar câștiga în orice scenariu alegerile prezidențiale din 2024. Datele arată clar că actualul secretar adjunct al NATO se bucură de cea mai ridicată popularitate și ar ajunge lejer în turul 2, indiferent de ce adversar ar avea și chiar ar câștiga, de data aceasta, alegerile prezidențiale. Există, totuși, și o prezență feminină care ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis, dacă nu ar participa Mircea Geoană.

Prezența feminină pe care românii ar vota-o să îi ia locul lui Klaus Iohannis

Așadar, ultimul sondaj de opinie realizat în România arată cum ar vota românii la alegerile prezidențiale din 2024 și cine are șanse reale să câștige fotoliul de la Cotroceni. Potrivit sondajului realizat de Atlas Intel, Mircea Geoană ar câștiga scrutinul prezidențial, dacă s-ar decide să se înscrie în cursa pentru Cotroceni.

Dacă actualul secretar adjunct al NATO nu s-ar înscrie în cursa pentru Cotroceni, atunci cea mai înaltă funcție din stat ar putea să-i revină Laurei Codruța Koveși, șefa Parchetului European, dacă alege să candideze. Aceasta l-ar învinge în ultimul tur pe social-democratul Marcel Ciolacu.

Prezenta feminina pe care romanii ar vota-o sa ii ia locul lui Klaus Iohannis
Prezenta feminina pe care romanii ar vota-o sa ii ia locul lui Klaus Iohannis

Ciolacu ar câștiga în fața lui Nicolae Ciucă sau a lui George Simion

Datele sondajului mai arată că Marcel Ciolacu are o șansă să ajungă la Cotroceni, iar aceasta ar fi o candidatură din partea actualului premier, Nicolae Ciucă. Dacă cei doi lideri de partid ajung să candideze la prezidențiale, atunci liderul PSD ar putea sparge ghinionul de la Cotroceni pentru partidul său. Marcel Ciolacu ar ieși învingător și dacă s-ar confrunta în turul 2 cu George Simion, liderul AUR.

Potrivit datelor sondajului, Mircea Geoană, actualul secretar adjunct NATO, este preferatul respondenților pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024, cu 14,%, urmat de Laura Kovesi (9,6%), George Simion (8,5%), Cătălin Drulă și Emil Boc (8%).

Când vine vorba de alegerile parlamentare, sondajul situează pe primul loc PSD, urmat de AUR, PNL, USR și UDMR. Surpriza o constituie locul 2, cel ocupat de AUR, în fața liberalilor. AUR este pe locul 2, cu un scor dublu față de alegerile din 2020, când a obținut 9% din voturi. Trebuie menționat însă că diferența față de PNL, locul 3, este de sub 1%, în marja de eroare. Pe locurile următoare s-ar situa USR, UDMR și, de asemenea, PMP ar avea o șansă să treacă de pragul electoral de 5%.

Sondajul Atlas Intel a fost realizat în perioada 27-30 ianuarie, pe un eșantion de 2.000 de oameni, cu o marjă de eroare de +/- 2% și un nivel de încredere de 95%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...