Previziunile cumplite ale medicilor. Ce ne așteaptă după pandemia de Covid-19

Andra Daoud 24.06.2022, 18:32
Previziunile cumplite ale medicilor. Ce ne așteaptă după pandemia de Covid-19

Specialiștii în domeniul sănătății atrag atenția asupra faptului că pandemia de coronavirus a fost doar începutul. După Covid-19, au apărut și alte virusuri care afectează populația, unele cunoscute, altele noi. Ce spun medicii despre înmulțirea cazurilor de infectări cu anumite virusuri și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare.

Ce urmează după pandemia de coronavirus, potrivit medicilor

Specialiștii din domeniul sănătății atrag atenția asupra unui fenomen îngrijorător, care afectează întreaga planetă. După doi ani în care populația s-a luptat cu virusul Covid-19, au apărut și o serie de alte boli infecțioase care afectează oamenii din toate colțurile lumii. Meningita, hepatita de cauză necunoscută, variola maimuței și poliomielota sunt doar câteva exemple în acest sens.

Hepatita misterioasă a apărut în urmă cu câteva luni în Europa și ajunsese ca, până la 16 iunie, să afecteze aproape 450 de pacienți, majoritatea copii. 19 dintre aceștia au avut nevoie de transplant hepatic în urma îmbolnăvirii, transmite medicul Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, însă au existat și cazuri grave în care pacienții nu au supraviețuit.

Specialistul atrage atenția și asupra virusului care provoacă variola maimuței: sunt peste 2.000 de cazuri raportate de Organizația Mondială a Sănătății, iar pe teritoriul României au fost confirmate deja 6 cazuri.

„Sunt 2.103 cazuri raportate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe 17 iunie, 83% din cazuri în Europa. (…) Alte rapoarte sugerează un număr aproape dublu de cazuri, confirmate sau probabile – 3.108, conform agenţiei americane Centers for Disease Control and Prevention – CDC”, a scris Marius Geantă pe Facebook.

Previziunile cumplite ale medicilor. Ce ne asteapta dupa pandemia de Covid-19
Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină

Virusul care provoacă poliomielita, depistat în apele Londrei

Un alt virus care a reapărut după pandemie este cel care provoacă poliomielita. Urme ale virusului au fost depistate în apele uzate ale Londrei, iar Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie a anunțat recent că au fost găsite dovezi ale transmiterii comunitare a virusului.

„Izolarea, pentru prima dată din 1984, a virusului poliomielitic în apele uzate din Londra. Este prea devreme pentru a avea mai multe informații și ipoteze asupra acestui fapt, dar episodul în sine arată nivelul de performanță (și alertă) al sistemelor de sănătate publică maturizat în pandemie. Marea Britanie rămâne referința în Europa.”, a mai transmis același Marius Geantă, prin intermediul paginii sale de Facebook.

O altă boală care se manifestă după pandemie este meningita, iar cele mai grave cazuri înregistrate la adulți au fost depistate pe teritoriul Statelor Unite. Până în prezent au fost depistate 24 de cazuri și 7 decese, iar medicii americani fac apel la populația din categoria de risc să se vaccineze împotriva bolii. Cel mai des se transmite la bărbații care au relații homosexuale, iar o explozie de cazuri a fost înregistrată în Florida.

Urmăriți Impact.ro și pe