Previziunile care îngrozesc Europa. Cât de mare este pericolul izbucnirii unui nou război mondial

Ionuț Vieru, Mihai Ianoși 28.01.2023, 15:21
Previziunile care îngrozesc Europa. Cât de mare este pericolul izbucnirii unui nou război mondial

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu pare să se sfârșească, lucru care îi îngrijorează pe liderii statelor europene. Aceștia sunt de părere că, dacă războiul nu va lua sfârșit cât mai curând, există riscul de a se declanșa un nou război mondial.

Scenariul care provoacă îngrijorare în Europa

Europa ia în serios amenințările lui Vladimir Putin și analizează foarte bine fiecare mișcare, asigurându-se astfel ca Ucraina are destul resurse pentru a opri Rusia. În cazul în care Kremlinul ajunge până în Kiev, ar începe cel de-al Treilea Război Mondial, spune ministrul italian al apărării, Guido Crosetto.

Declarația ministrului italian a făcut făcuta în cadrul unui eveniment organizat la Roma, având tema „Perspective europene pentru o apărare comună.” Un al subiect abordat în cadrul aceluiași eveniment a avut legătură cu apărarea flancului estic al NATO.

Guido Crosetto este de părere că, în cazul în care tancurile rusești ajung în Kiev, adică la frontierele Europei, s-ar putea declanșa cel de-al Treilea Război Mondial.

„A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial”, a subliniat ministrul Crosetto.

Ministrul italian al apărării, Guido Crosetto
Ministrul italian al apărării, Guido Crosetto

NATO va ajuta în continuare Ucraina

Ministrul italian al apărării a precizat că NATO și Italia va continua să sprijine Ucraina împotriva Rusiei, trimițând mai multe arme defensive în Ucraina. Guido Crosetto a spus că armele trimise în Ucraina sunt necesare pentru a bloca agresiunea rusă și pentru a opri escaladarea conflictului.

„Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situaţii mai grave. Ţările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toţi aşteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace”, a spus ministrul italian în cadrul unui interviu.

Pentru a ajuta Ucraina, ministrul a declarat că Italia va colabora cu Franța pentru a trimite pe front rachete antiaeriene Samp/T. Noul transport de armament este al șaselea aprobat de Parlament.

Citește și: Avertismentul teribil al unui diplomat rus aflat în exil pentru statele NATO. În ce mare pericol se vor afla după trimiterea tancurilor occidentale

„Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului”, a adăugat Crosetto.

Guido Crosetto a subliniat că nu există niciun fel de conflict în Rusia și Italia, spunând, de asemenea, că nu a trimis drone militare către Ucraina, speculații care au ieșit la suprafață în urmă cu ceva timp. Dronele de luptă nu făceau parte dintre cele incluse în decretele aprobate de executiv.

„Neg asta, dacă ar fi adevărat, ar fi o crimă pentru că Ministerul Apărării şi statul nu sunt la curent, iar cineva ar trebui să ajungă la închisoare”, a afirmat el.

Urmăriți Impact.ro și pe