Previziuni pesimiste la Renault: șeful companiei estimează o scădere importantă a producției în acest an

Bogdan Bârliga 02.12.2021, 10:39
Previziuni pesimiste la Renault: șeful companiei estimează o scădere importantă a producției în acest an

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat în timpul unei vizite la uzina grupului din Flins că vor fi probleme serioase și anul viitor cauzate de lipsa componentelor.

Directorul general spune că anul viitor Renault va produce mai puține mașini și se va concentra pe modelele cu o marjă mare de profit.

Criza de semiconductori strică planurile Renault

Criza generată de lipsa semiconductorilor va continua până la mijlocul anului următor și acest aspect complică serios planurile grupului Renault legate de restructurarea fabricilor, a declarat directorul general de la Renault, Luca de Meo.

Conform unui material publicat de bloomberg.com CEO-ul companiei a estimat că în acest Renault va produce cu 500.000 de vehicule mai puţin din cauza penuriei de semiconductori, comparativ cu o medie de 3,75 milioane de vehicule vândute în fiecare an înainte de pandemia de Covid-19.

În aceste condiţii, Renault a decis să dea prioritatea producţiei de mașini cu o marjă de profit mai mare precum şi vehiculelor comerciale, deoarece cererea pentru acestea rămâne una solidă, a afirmat Luca de Meo.

“Renault a fost forţat, în unele cazuri, să trimită pe cineva în Asia care să facă rost de cipuri. Este o nebunie” a spus Luca de Meo în timpul vizitei de la uzina din Flins.

În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a Renault Group a fost de 8.987 milioane de euro, în scădere cu 13,4% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului precedent.

La nivel de grup Renault a vândut în trimestrul al treilea 599.027 vehicule, în scădere cu 22,2 procente față de anul precedent.

Dacia a vândut în trimestrul al treilea 138.375 de vehicule, în scădere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului precedent.

Uzina din Flins nu va mai produce autoturisme

Renault va opri activităţile de asamblare de autovehicule la uzina sa de la Flins, din apropiere de Paris, urmând ca până în 2024 această facilitate să fie transformată într-un centru de cercetare, reciclare şi reparaţii.

Previziuni pesimiste la Renault: șeful companiei estimează o scădere importantă a producției în acest an

L această fabrică sunt produse modelele Renault Zoe şi Nissan Micra, însă reconversia uzinei de la Flins este o componentă importantă a unei strategii mai ample de restructurare demarată de Renault.

Compania franceză vrea să consolideze producţia de automobile electrice din Franţa la uzina de la Douai, unde vor fi produse şi noile modele electrice din gama Megane.

Renault Group cuprinde 5 mărci complementare – Renault, Dacia, Lada, Alpine și Mobilize – și are sedii în peste 130 de țări. În anul 2020 grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule la nivel global.

În primele zece luni ale acestui an Dacia a vândut în România 26.511 de unităţi, iar Renault a reușit să vândă 5.852 de autoturisme noi pe piața locală.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: