Prețurile la cazare au scăzut, de fapt, pe Litoralul românesc. Pentru ce trebuie să scoatem însă mai mulți bani (Studiu)

Ioana Bucur 28.07.2022, 15:20
Prețurile la cazare au scăzut, de fapt, pe Litoralul românesc. Pentru ce trebuie să scoatem însă mai mulți bani (Studiu)

După cei doi ani cu restricții ce au ținut turiștii departe de hotelurile de la malul Mării Negre, sezonul estival 2022 a venit cu o serie de oferte create pentru a convinge tot mai mulți oameni să aleagă litoralul românesc ca destinație de vacanță. Află cum au scăzut, de fapt, prețurile la cazare în stațiunile românești. Un studiu recent dezvăluie pentru ce vom fi nevoiți să scoatem, totuși, mai mulți bani din buzunar.

Ce s-a întâmplat cu prețurile la cazare pe litoralul românesc

Litoralul Mării Negre așteaptă în continuare turișți, în condițiile în care calendarul ne arată că mai avem o lună până la finalul acestei veri.

Un studiu realizat Travelminit, o platformă de rezervări, a arătat cum au evoluat prețurile la cazare, după doi ani de restricții impuse în contextul situației epidemiologice.

Operatorii din industria turismului au pregătătit mai multe oferte de sejururi, potrivite pentru fiecare buget. În medie, prețul pe noapte pentru o cameră dublă este, în 2022, 284 de lei, însă valoarea variază în funcție de stațiune, condiții și cerere.

Prețurile la cazare au scăzut, de fapt, pe Litoralul românesc. Pentru ce trebuie să scoatem însă mai mulți bani (Studiu)

Turiștii, convinși să exploreze România

Cu toate astea, un mare ajutor pentru turiști este încărcarea cardurilor de vacanță cu 1.450 de lei începând cu luna mai, iar tot mai multe unități de cazare le acceptă ca modalitate de plată, ceea ce înseamnă că turiștii vor scoate din buzunar mai puțini bani pentru cazare.

„În ceea ce priveşte tarifele la cazare la mare, preţul pentru o cameră dublă/noapte este, în medie, de 284 de lei. Bineînţeles, preţurile diferă în funcţie de destinaţia aleasă (cazările de pe litoral sunt, în momentul de faţă, cele mai căutate, iar preţurile cresc în funcţie de cerere), de unitatea de cazare şi facilităţile oferite, dar şi de mulţi alţi factori.

Din fericire, încărcarea cardurilor de vacanţă cu suma de 1.450 de lei începând cu luna mai, o măsură anunţată de Guvernul României încă de la finalul anului trecut, a contribuit la creşterea numărului de sejururi de vară.

De altfel, acordarea acestor stimulente financiare, care mai reduc din costul total al unei vacanţe, a convins mai mulţi turişti să exploreze România, o decizie care va avea un impact pozitiv pe termen lung”, se arată în comunicatul Travelminit.

Turiștii vor fi nevoiți să cheltuie mai mult pe mâncare, în condițiile în care prețurile au crescut cu 10 până la 15%. O porție de cartofi prăjiți costă între 8 și 10 lei, iar o portție de hamsii ajunge la 25 de lei.

Pentru șezlonguri, turiștii vor da între 25 de lei, în stațiunile din sudul litoralului, până la 50-100 de lei în Mamaia.

Urmăriți Impact.ro și pe