Prețuri uluitoare în iulie pe litoralul românesc. Cât costă o cameră care e acum 280 de lei

Sursa foto: Inquam Photos/ Daniel Stoenciu

Prețurile de pe litoralul românesc vor începe să fie majorate considerabil începând din luna iulie. Hotelierii vor crește tariful pentru o noapte de cazare. Până la cât ar putea ajunge?

Litoralul românesc, o destinație scumpă în vara lui 2020

Weekendul acesta a fost cel mai aglomerat de până acum, pe litoralul românesc. Vremea frumoasă i-a îndemnat pe turiști să meargă la mare, însă au constatat cu surprindere că prețurile au crescut substanțial după pandemie. Pentru o cameră pe noapte, turiștii au scos din buzunare 280 de lei. În luna iulie, aceeași cameră va costa 480 de lei, potrivit Digi24.

Sursa foto: arhivă personală

Sursa foto: arhivă personală

Nu este un secret faptul că vacanțele de pe litoralul românesc ajung să fie mai scumpe comparativ cu ofertele de vacanță din state precum Bulgaria sau Grecia. Dacă ne uităm însă la vecinii noștri bulgari, un turist poate ajunge să plătească pentru același serviciuîntre 22 și 25 de euro pe noapte, arată analizele realizate de IRI Travel, principalul turoperator pe destinația Bulgaria.

„Pentru luna iulie si august, bulgarii majoreaza preturile cu 10-15 euro de persoana pe noapte la fiecare categorie de hotel, iar in septembrie, preturile ajung la nivelul lunii iunie”, explică  Lucian Badircea, CEO IRI Travel, potrivit ziare.com.

Și prețurile la șezlongurile de pe plajele din România au explodat. În Mamaia Nord, prețul pentru un șezlong se ridică la 60 de lei,iar pentru închirierea unui baldachin, românii vor plăti 200 de lei.  Un turist se plânge că de prețurile piperate pe care le-a găsit în acest weekend, pe litoralul românesc. În câteva zile a cheltuit în total aproximativ 2.500 de euro.

„Nu e ok, având în vedere serviciile, ar fi trebuit să fie mai ieftin. Totuși nu suntem în Dubai, nu suntem în Maldive, suntem pe plajă în România”, spune o turistă venită pe plajă.

În Mamaia Sud, nemulțumirile pleacă mai curând de la lipsa condițiilor.

„Este bine, e frumos, dar nu prea. Primăria nu-și face treaba, ce sa zic”, a spus un alt turist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI