Prețul greu de crezut cu care s-a vândut un sfert de porc la Carrefour. Clienții au rămas fără cuvinte când au citit eticheta

Badea Violeta 03.12.2022, 16:17
Prețul greu de crezut cu care s-a vândut un sfert de porc la Carrefour. Clienții au rămas fără cuvinte când au citit eticheta

De sărbători, gospodinele din țara noastră obișnuiesc să prepare sarmale, iar carnea de porc este la mare căutare în supermarketuri în această perioadă a anului. Toți românii care vor dori să o cumpere, vor avea parte de o surpriză uriașă. Iată cu cât s-a vândut un sfert de porc la Carrefour. Clienților nu le-a venit să creadă!

Cât a ajuns să coste un sfert de porc la Carrefour

În țara noastră, a devenit o tradiție ca, de Crăciun sau de Revelion, românii să aibă pe mese preparate din carne de porc. Aceasta a apărut și în supermarketuri în această perioadă. Tarifele, însă, nu sunt nici pe departe cele la care se așteptau românii, ci sunt mult mai mici.

De exemplu, un sfert de porc s-a vândut la rafturile din Carrefour cu 16,90 de lei, informează Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APCR).

Totuși, reprezentanții asociației trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe comercianți să afișeze adaosul comercial pentru fiecare produs care apare la raft, pentru ca persoanele care le cumpără să știe dacă există un comportament speculativ.

„Reducere la carnea de porc de 1 decembrie! 16 lei și 90 de bani kg de sfert anterior de porc!!! Deci, se poate!!!

Asociația Pro Consumatori solicită Guvernului României să oblige printr-o ordonanță de urgență comercianții în această perioadă grea pentru consumatori să afișeze adaosul comercial pentru fiecare produs alimentar pe care îl comercializează. În felul acesta, consumatorii vor vedea care comercianți au un comportament speculativ, îi vor evita și vor cumpăra de la comercianții care sunt solidari cu ei în această perioadă grea. Nu este vorba despre nici o ingerință în drepturile comerciantului, este vorba despre transparență.

Dacă vor să pună 200% adaos comercial, o pot face, dar să vadă și consumatorii acest lucru. Nu se încalcă nici o directivă europeană prin această propunere”, se arată în mesajul publicat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, pe Facebook.

Citește și Reţetă de musaca de cartofi cu carne de porc. Doar aşa o să o faci de acum, are un ingredient special!

Imagine publicata pe Facebook de APCR
Imagine publicata pe Facebook de APCR

Cât timp rezistă carnea de porc în congelator

Datorită congelatorului, ne putem păstra alimentele mai mult timp. Potrivit specialiștilor, acestea pot rezista chiar și câteva luni. De exemplu, carnea de porc se poate păstra fără probleme între 6 și 8 luni.

Însă, există și cazuri în care aceasta poate rezista chiar și un an de zile. De asemenea, friptura de porc se poate păstra în congelator. Însă, înainte de a o introduce în congelator, pune-o în pungi de vidat. Astfel, aceasta va putea fi consumată chiar și după șase luni.

Citește și Ciorbă cu carne de porc și orez – rețeta țărănească!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...