Președintele Zelensky, afirmații mai dure ca niciodată. ”Ucraina este pregătită de război”. Provocarea lansată pentru Vladimir Putin

Nicu Stan, Ioana Nicolae 21.04.2021, 14:49
Președintele Zelensky, afirmații mai dure ca niciodată. ”Ucraina este pregătită de război”. Provocarea lansată pentru Vladimir Putin

Președintele Zelensky, afirmații mai dure ca niciodată. ”Ucraina este pregătită de război”. Provocarea lansată pentru Vladimir Putin de către președintele Ucrainei.

Președintele Ucrainei solicită o întâlnire cu Vladimir Putin. Ce vrea să discute cu liderul de la Kremlin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a făcut afirmații mai dure ca niciodată în conflictul care este pe cale să izbucnească cu Rusia. Acesta spune că Ucraina este pregătităde război, însă solicită o întâlnire cu Vladimir Putin, în Donbas, pentru a discuta încheierea conflictului armat în această regiune din estul Ucrainei, precum și calmarea tensiunilor între Kiev şi Moscova.

Volodimir Zelensky, într-un mesaj video difuzat marţi seara, a solicitat puterilor occidentale să trimită ”semnale clare” că sunt dispuse să sprijine Ucraina în conflictul său cu Rusia.

Rusia se pregateste de razboi la granita cu Ucraina
Rusia se pregateste de razboi la granita cu Ucraina

Kievul și Moscova se acuză una pe alta

De asemenea, Kievul şi Moscova se acuză una pe alta de reluarea ciocnirilor în estul Ucrainei. Forțe ucrainene luptă împotriva separatiştilor pro-ruşi, un conflict armat care durează de mai bine de şapte ani şi s-a soldat până în prezent, potrivit părţii ucrainene, cu aproximativ 14.000 de morţi.

Şeful diplomaţiei ucrainene a afirmat marţi că Rusia a desfăşurat 120.000 de militari la graniţa cu ţara sa.

Invitația lui Volodimir Zelensky pentru Vladimir Putin

”Domnule Putin, eu sunt pregătit să merg mai departe şi vă invit la o întâlnire în orice loc în Donbasul ucrainean, unde războiul continuă. Cetăţenii noştri au nevoie de semnale clare că, în cursul acestui al optulea an de conflict, o ţară care este scutul Europei cu preţul vieţilor sale va primi sprijin nu doar din partea partenerilor, dar şi a membrilor echipei, direct pe teren, umăr la umăr”, spune Volodimir Zelenski în înregistrarea video difuzată marţi seara.

Președintele ucrainean are anumite principii când vine vorba de război. Acesta spune că într-o luptă trebuie să ataci primul, dacă lupta este inevitabilă.

Care este principiul lui Volodimir Zelensky în materie de război

”Preşedintele rus a spus cândva: dacă o luptă este inevitabilă, trebuie să ataci primul. Dar, în opinia mea, fiecare lider trebuie să înţeleagă că o luptă nu poate fi inevitabilă atunci când este vorba despre un război real şi milioane de vieţi”, a adăgat Volodimir Zelensky.

Milioane de vieţi” sunt în joc în cazul izbucnirii unui război între Rusia și Ucraina şi Rusia, a avertizat marţi Volodimir Zelenski adresându-i-se liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe