Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat aspru întârzierea aplicării măsurilor antiepidemice în București. Spre cine a îndreptat vina

Stan Filon / 19.10.2020, 20:34
Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat aspru întârzierea aplicării măsurilor antiepidemice în București. Spre cine a îndreptat vina

Președintele Klaus Iohannis este supărat foc pe autoritățile din București, care au întârziat aplicarea restricțiilor, după ce Capitala a depășit pragul de 3 îmbolnăviri cu coronavirus la mia de locuitori și a intrat în scenariul roșu. Klaus Iohannis vrea sancțiuni pentru cei vinovați și îl indică pe prefectul Capitalei! Prefectul s-a făcut ieri de râs, în direct la Digi24.

Klaus Iohannis a criticat întârzierea aplicării măsurilor anti-covid din București și cere sancțiuni

Președintele Klaus Iohannis este foarte nemulțumit deoarece autoritățile din București nu au fost pregătite pentru planul roșu, nu au luat decizia la timp și nici nu au pregătit populația!

”Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa și noi ne confruntăm cu o creștere accentuată a numărului de cazuri. Capitala a depășit indicele alarmant de 3 la mie. Alte județe, sau localități, sunt de asemenea foarte aproape de acest scenariu roșu. Odată depășit acest prag e evidentă necesitatea instituirii de noi măsuri restrictive. Măsurile specifice sunt stabilite de Guvern, în metodologie, dar autoritățile locale au responsabilitatea de a le implementa. 

Klaus Iohannis a criticat întârzierea aplicării măsurilor anti-covid din București și cere sancțiuni
Klaus Iohannis a criticat întârzierea aplicării măsurilor anti-covid din București și cere sancțiuni

”Familiile cu copii la școală nu au fost încântate să afle că de marți școala este online”

E de neînțeles că deși am văzut o creștere a cazurilor, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, ca populația să fie pregătită. Atitudinea prefectului și modul în care a reacționat sunt inacceptabile, nu trebuie să rămână fără urmări! (…) Lucrurile nu pot continua așa. Oamenii au dreptul să fie preveniți, informați, să fie luați în serios, să primească informații în timp util. Nu cred că familiile din București care au copii la școală au fost foarte încântate să afle că de marți școala e online și trebuie să caute soluții. Faptul că autoritățile locale au primit sarcina de a impune măsuri aduce cu sine și obligația de a informa populația. 

Pentru a stopa pandemia e nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților, iar autoritățile au obligația de a-i trata și de a-i respecta. Informarea din timp, predictibilitate, atunci când sunt necesare restricții care le afectează viața”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că situația din spitale este una critică. ”Presiunea pe spitale și pe secțiile ATI a crescut la cote uriașe. Trebuie să acționăm acum, decisiv, pentru a reduce din povara de pe umerii sistemului medical. 
Nu s-a impus obligativitatea purtării măștii în spații deschise mai devreme fiindcă asta a fost recomandarea și decizia experților din domeniu.

Prefectul Capitalei a fost la shopping și nu a știut cifrele oficiale nici la 10 ore de la publicarea lor

A fost foarte ușor de prevăzut că Bucureștiul va intra în scenariul trei. În detaliu trebuie așteptat calculul, dar a fost evident că numărul de infectări va crește, iar autoritățile au obligația când se prevede o astfel e evoluție, să explice, dragi oameni vedeți că e posibil să intrăm în scenariul trei și ce se va întâmpla. Nimic sofisticat, ci comunicări de bun simț fiindcă nu toată lumea stă natural cu ochii în televizor să vadă care e rata zilnică”, a mai spus șeful statului.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, s-a bâlbâit ieri în direct la Digi 24 și a dat dovadă că nu știa nici măcar numărul noilor îmbolnăiri de coronavirus din București, chiar dacă el este chiar şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a recunoscut la 10 ore după ce cifrele au fost făcute publice că nu le știe exact, deoarece a fost la cumpărături!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI