Președintele Klaus Iohannis, atac la adresa Guvernului PSD: „Să-și revină și să corecteze ce s-a stricat”

bogdan 10.07.2019, 13:58
Președintele Klaus Iohannis, atac la adresa Guvernului PSD: „Să-și revină și să corecteze ce s-a stricat”

Preşedintele Klaus Iohannis a ieșit cu un nou atac dur la adresa Guvernului PSD-ALDE. Președintele țării a avut o primă reacție după apariția raportului GRECO, cel care arată că România încă face pași mici în combaterea corupției la nivel național.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miecuri, o conferință de presă la Palatul Cotroceni în care a atacat, din nou, Guvernul PSD-ALDE. Șeful statului a cerut Executivului să repare tot ce a stricat în cei doi ani în care partidul a fost condus de Liviu Dragnea.

Șeful statului a făcut referire la celebra Secție Specială de Investigare a Magistraților, înființată anul trecut de social-democrați și de partenerii din ALDE și care a anchetat-o, între alții, inclusiv pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA.

Klaus Iohannis a spus despre această Secție că este „o anomalie”, lucru subliniat și de raportul GRECO.

Klaus Iohannis, atac dur la adresa Guvernului PSD-ALDE

Președintele Klaus Iohannis a cerut PSD o lege prin care să se desființeze Secția Specială de Investigare a Magistraților.

„Guvernul să vină urgent cu iniţiativă legislativă care va corecta această anomalie”, a spus șeful statului. Cât despre raportul GRECO, șeful statului consideră acesta este un „cartonaş roşu”.

„Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de la GRECO. Concluziile celor două rapoarte GRECO adoptate pe 21 iunie și publicate ieri, cu o întârziere semnficativă din partea Guvernului, arată multiplele prejudicii aduse de guvernarea PSD ALDE în ultimii doi ani prin modificarea legislației penale și a justiției. E extrem de îngrijorător că, din cauza intereselor guvernării, România continuă să fie în atenția organismelor europene„
Klaus Iohannis, președintele României

Florin Iordache, artizanul Ordonanței 13, spunea că PSD nu intenționează să desființeze Secția Specială pe motiv că România este o țară independentă și nu i se dictează ce să facă. Președintelui Klaus Iohannis i s-a atras, de asemenea, atenția că desființarea nu se poate face prin OUG pentru că ar încălca exact voința poporului exprimată la referendum,

„Sunt de aceeași părere. Nu prin OUG, ci prin lege. Toată lumea a înțeles că secția e o anomalie, în consecință Guvernul să vină urgent cu un proiect de lege să corecteze anomalia”
Klaus Iohannis, președintele României

De remarcat că președintele Klaus Iohannis pare că a intrat deja în campania electorală. Recentele ieșiri ale șefului statului au fost marcate de critici la adresa guvernării și a partidelor care formează coaliția – PSD și ALDE.

Klaus Iohannis va candida pentru al doilea mandat, fiind susținut de PNL. Deocamdată, nici PSD și nici USR-PLUS nu și-au anunțat candidații la prezidențiale.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe