Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu moartea. Administrația Prezidențială a depus plângere

Redacția IMPACT 17.05.2019, 16:48
Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu moartea. Administrația Prezidențială a depus plângere

Supărat că președintele Klaus Iohannis nu i-a acceptat o cerere de grațiere, un deținut de la Aiud l-a amenințat în scris pe șeful statului. Este Costin Munteanu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor și execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Aiud. Bărbatul ceruse o grațiere individuală din partea președintelui, dar solicitarea sa a fost respinsă.

Supărat, condamnatul a decis să îi trimită o scrisoare de amenințare cu moartea președintelui. Spre deosebire de prima solicitare, scrisoarea de amenințare a fost semnată cu numele și datele altui deținut aflat tot la Aiud. Informațiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt  al Judecătoriei Aiud, Mihai Roman.

Klaus Iohannis, amenințat. Administrația Prezidențială a depus plângere

În numele lui Klaus Werner Iohannis, Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului, anunță site-ul de știri alba24. În urma plângerii, bărbatul a fost trimis judecată pentru ultraj. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud. Deocamdată, nu a primit un prim termen de judecată. Cel care a lansat amenințarea, Costin Munteanu, a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare în februarie 2017.  Bărbatul și-a omorât iubita după ce a lovit-o cu un obiect în zona capului. Apoi, i-a lăsat trupul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii, județul Hunedoara.

Urmăriți Impact.ro și pe