Președintele Iohannis și soția lui, la Slujba de Înviere. Cum și-au făcut apariția la biserică și ce mesaj le-au transmis românilor

Iancu Andreea 03.04.2021, 22:56

Credincioșii creștini din bisericile occidentale sărbătoresc în această noapte Paștele. Cu această ocazie, președintele Iohannis și soția lui participă la Slujba de Înviere, la fel ca în fiecare an, la Sibiu. Cei doi și-au făcut apariția la biserică, iar șeful statului a transmis inclusiv un mesaj special cu această ocazie.

Cum și-au făcut apariția președintele Iohannis și soția lui, la Slujba de Înviere

Președintele Klaus Iohannis și soția lui, Carmen, sărbătoresc Paștele în data de 4 aprilie, o dată cu celebrarea Învierii Domnului în cadrul bisericilor occidentale. Cuplul prezidențial a ajuns, la fel ca în fiecare an, în Piața Mare a municipiului Sibiu, pentru slujba de Înviere. Cei doi au fost surprinși în jurul orei 20:45 la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din centrul orașului, respectând astfel obiceiul pe care cuplul și l-a format încă de când actualul șef al statului era primar al Sibiului. La fel de eleganți ca la fiecare apariție publică, soții Iohannis au transmis gânduri bune către toți românii care sărbătoresc Paștele.

Tuturor creștinilor care acum serbează Învierea Domnului le doresc sărbători binecuvântate, a spus președintele Klaus Iohannis, transmițând mesajul “Hristos a Înviat!” în limbile română, maghiară și germană.

Președintele Klaus Iohannis le urează credincioșilor Paște fericit! foto - captură Facebook
Președintele Klaus Iohannis le urează credincioșilor Paște fericit!
foto – captură Facebook

Mesajul șefului statului, înainte de Paștele Catolic

Cu doar câteva ore înainte de celebrarea Paștelui în bisericile occidentale, președintele Iohannis transmitea un mesaj către românii de pretutindeni care sărbătoresc Învierea Domnului. Șeful statului a ținut să mulțumească cetățenilor care se luptă în continuare cu pandemia, apreciând și îndemnând totodată la respectarea măsurilor de prevenție a infectării cu virusul bolii Covid-19.

Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate! În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credință și speranța pe care lumina învierii ni le insuflă. Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă, provocată de pandemia de Covid-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră, și ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăși cu bine aceste momente grele. Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă tot acest timp. Sunt convins că sacrificiile pe care le facem acum vor fi în curând răsplătite și ne vom putea reîntâlni în siguranță cu toți cei apropiați. Aceste zile de sărbătoare încărcate de profunde semnificații spirituale să vă aducă liniște sufletească, armonie și generozitate față de semeni. Cristos a înviat!, a transmis președintele Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Facebook.