Președintele Iohannis, mesaj important despre începerea noului an școlar. Ce reguli vor intra în vigoare. “Măsurile nu sunt complicate”

Iancu Andreea 19.08.2020, 20:52
Președintele Iohannis, mesaj important despre începerea noului an școlar. Ce reguli vor intra în vigoare. “Măsurile nu sunt complicate”

Președintele României a susținut o conferință de presă în care a adus în discuție situația elevilor care urmează să înceapă școala din toamnă. Astfel, Klaus Iohannis a transmis un mesaj important pentru părinți, dar și pentru întregul sistem de învățământ. De altfel, președintele susține începerea noului an școlar, chiar și în contextul pandemiei.

Ce le transmite Iohannis părinților, înainte de începutul școlii

Klaus Iohannis este de părere că începerea cursurilor este esențială. Totodată, președintele țării susține și încurajează părinții să își trimită copiii la școală. Președintele menționează, însă, că este obligatoriu ca elevii să fie sănătoși atunci când participă la ore.

„Am constatat la toți părinții o preocupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd o problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revine: și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a spus Klaus Iohannis, în conferința de presă, potrivit digi24.ro.

Klaus Iohannis a vorbit despre prevenirea unei generații pierdute
Klaus Iohannis a vorbit despre prevenirea unei generații pierdute

Care sunt riscurile nefrecventării orelor, potrivit președintelui

Klaus Iohannis consideră că este în folosul generației actuale de copii ca orele să se desfășoare. Cu toate acestea, președintele explică cât este de importantă respectarea unor măsuri elementare, precum purtarea măștii, păstrarea distanței sau igiena corespunzătoare.

„Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, de proceduri speciale și la acestea lucrează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Există proiecte de regulamente, se discută și, într-un timp foarte scurt, cu siguranță vor fi aprobate și făcute publice”, a mai spus Iohannis.

Președintele consideră că nu este dificil să se respecte regulile de bază, valabile și până acum, de la începutul pandemiei.

„Măsurile nu sunt complicate. Lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, măsurile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate”, a adăugat președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe