Preşedintele european pe care Vladimir Putin l-a sunat cel mai des în ultimul timp. El este liderul care i-a atras atenţia

Badea Violeta 04.07.2022, 07:36
Preşedintele european pe care Vladimir Putin l-a sunat cel mai des în ultimul timp. El este liderul care i-a atras atenţia

Președintele rus Vladimir Putin a avut cel puțin 140 de convorbiri telefonice cu lideri din peste 50 de țări de la începutul anului, conform mărturiilor făcute de un oficial de la Kremlin, Iuri Ușakov, în presa rusă. Mulţi s-au întrebat, însă, cu cine a discutat liderul rus cel mai mult. Iată cine este preşedintele european pe care Vladimir Putin l-a sunat cel mai des în ultima vreme!

Cu ce lider european a vorbit Vladimir Putin cel mai des la telefon

Iuri Ușakov a dezvăluit, de curând, că președintele rus Vladimir Putin a purtat cel puțin 140 de convorbiri telefonice cu lideri din peste 50 de țări de la începutul anului.

„În împrejurările actuale şi în situaţia internaţională. apelurile telefonice sunt foarte în vogă şi am fost surprins să văd că de la începutul anului au fost deja 140 de apeluri telefonice cu Putin”, a precizat oficialul de la Kremlin, potrivit Rador.

Totodată, acesta a mărturisit că Vladimir Putin a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron în cea mai mare parte a timpului petrecut la telefon. Discuțiile dintre cei doi lideri din acest an au ajuns deja la 100 de ore de convorbiri telefonice.

„Evident, nu pot să confirm că au vorbit la telefon exact 100 de ore, dar aş spune că aproape fiecare convorbire între Putin şi Macron a durat peste o oră”, a declarat Iuri Uşakov.

„Nu îmi amintesc ca cei doi să fi vorbit timp de mai puţin de o oră recent”, a mai adăugat oficialul de la Kremlin.

Vladimir Putin si Emmanuel Macron
Vladimir Putin si Emmanuel Macron

Cu ce alți președinți a mai discutat Vladimir Putin

Conform lui Iuri Ușakov, au existat discuții față în față între Vladimir Putin și alți șefi de stat atunci când aceștia au călătorit la Moscova în contextul invaziei ruse din Ucraina. Printre acești lideri se numără președinții Iranului, Braziliei, Senegalului și, bineînțeles, al Franței, informează La Libre.

Poziția lui Macron a fost criticată în repetate rânduri de unii dintre partenerii estici și baltici ai Europei, după ce liderul francez a declarat că Rusia „nu ar trebui să fie umilită”.

Criticii spun că președintele Franței subminează eforturile de a-l presa pe liderul rus să se așeze la masa negocierilor. De altfel, Emmanuel Macron a declarat în timpul vizitei sale în România că Rusia este o forță de temut „și nu dorim război cu poporul rus”.

„Rusia va rămâne acolo unde a fost şi ieri şi va fi şi mâine. Rusia este o putere de temut şi noi nu dorim să avem un război cu poporul rus şi că dorim să îl nimicim mâine, cum s-a spus în unele ocazii, de către alţii.

Noi nu am spus acest lucru dar, pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem. Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia şi noi, europenii, vom fi şi noi prezenţi la această masă aducând garanţii de securitate şi elemente ce ţin de resortul nostru.

Aceasta este realitatea, va trebui să se întâmple la un moment dat şi niciun discurs excesiv nu trebuie să ne umbrească viitorul”, a spus președintele francez.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...