Președintele care vrea să schimbe harta Europei. ”Teritoriile acelea sunt ale noastre”. Cum și-a amenințat vecinii

Stan Filon 19.09.2021, 14:51
Președintele care vrea să schimbe harta Europei. ”Teritoriile acelea sunt ale noastre”. Cum și-a amenințat vecinii

Un șef de stat amenință statele vecine cu invazia și aduce aminte de teritorii care au aparținut în trecut țării sale! Acesta se bazează foarte mult pe prietenia cu Rusia și din acest motiv și-a permis în urmă cu câteva luni să amenințe chiar și NATO!

Președintele care vrea să schimbe harta Europei

Vorbim despre Aleksandr Lukaşenko, președintele Belarus, care a început să lanseze amenințări voalate vecinilor săi polonezi și lituanieni. ”Vecinii noştri ne sunt daţi de Dumnezeu, ca orice alt stat. În relaţiile cu toată lumea, ne străduim să avem pace şi prietenie. Białystok este ţinut belarus. Viĺnia (Vilnius, n.r.), de asemenea, este oraş belarus, la fel cum sunt şi teritoriile din jurul său. Toţi oamenii care trăim pe acest pământ suntem un popor belarus. Avem un singur stat, o singură lege, o memorie istorică comună”, a afirmat Lukaşenko.

Vecinii au luat foarte în serios amenințările lui Lukaşenko, mai ales că recent Belarus a desfășurat exerciții militare împreună cu Rusia. Polonia a desfășurat la granițele sale importante forțe militare, pentru a evita o invazie cum a avut loc în anul 2014, în Crimeea. ”Cel mai important lucru este ca Polonia şi polonezii să fie în siguranţă. De aceea ne-am deplasat trupele”, a anunţat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak.

Presedintele care vrea sa schimbe harta Europei
Presedintele care vrea sa schimbe harta Europei

Lituania a decretat stare de urgență

Și Lituania a desfășurat forțe impresionante la graniță, deoarece Aleksandr Lukaşenko, ca răspuns la sancțiunile economice impuse de Uniunea Europeană, a dat undă verde refugiaților să poată ajunge în Uniunea Europeană. Sancțiunile au venit după ce regimul lui Lukaşenko a deturnat pur și simplu un avion care trebuia să aterizeze în Lituania și l-a forțat să aterizeze în Belarus, deoarece la bordul aeronavei se afla un jurnalist care a scris mult împotriva administrației prezidențiale.

Lituația apără frontiera europeană pe o distanță de 670 de kilometri, iar autoritățile au decis chiar ridicarea unui gard, pentru a împiedica afluxul mare de refugiați. Militarii au primit și forțe suplimentare.

Modificările vor permite soldaţilor care patrulează cu grănicerii să oprească şi să percheziţioneze vehiculele şi oameni. De asemenea, ei vor putea folosi „echipament special”, conform decretului, care nu dă mai multe detalii.   Guvernul de la Vilnius l-a acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că aduce în mod deliberat un număr mare de refugiaţi la frontiera externă a UE.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...