Presa din Europa e la picioarele lui David Popovici. Francezii sunt cei mai laudativi. „Are planeta lui”

Andra Daoud 15.08.2022, 23:48
Presa din Europa e la picioarele lui David Popovici. Francezii sunt cei mai laudativi. „Are planeta lui”

Performanțele lui David Popovici de la Campionatul European de Natație de la Roma nu rămân fără ecou în presa internațională. După ce românul de 17 ani a cucerit aurul atât în proba de 100 de metri liber, cât și în cea de 200 de metri liber și a doborât recordul mondial, cele mai importante publicații ale lumii au titrat despre reușitele lui.

Presa din Europa îl laudă pe David Popovici

David Popovici nu are rival la Campionatul European de la Roma și și-a mai trecut în palmares două medalii de aur, dar și un record mondial. Sportivul român legitimat la Dinamo menține standardele pe care le-a setat la Campionatul Mondial de la Budapesta și a fost neînvins în finalele la 100 de metri și 200 de metri liber, pe prima câștigând-o chiar cu un timp-record.

Presa sportivă din Europa a fost cu ochii pe David Popovici, iar performanțele sale au fost lăudate de jurnaliști din Franța, Marea Britanie, Elveția, Spania sau Italia.

„David Popovici este singur pe planeta lui. Românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1.42:97, el a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovici (2,63 secunde) şi a austriacului Felix Auboeck (2,92)”, au scris jurnaliştii francezi de la L’Equipe.

„Popovici are titlurile europene și mondiale atât la 100 m liber, cât și la 200 m liber. S-a apropiat de recordul mondial, deținut de Paul Biedermann din epoca costumului de neopren. Djakovici a fost aproape de suveranul român trei lungimi de bazin, dar a scăzut nivelul pe final. Oricum, argintul n-a fost niciodată în pericol”, au scris elvețienii de la Blick, în condițiile în care sportivul din această țară a terminat cursa pe locul al doilea.

Presa din Europa e la picioarele lui David Popovici. Francezii sunt cei mai laudativi. Are planeta lui
Titlul din presa franceza, dupa ce David Popovici a doborat recordul la 100 de metri

„Roma te va păstra în memorie”

Succesul lui David Popovici a fost lăudat și de Federația Europeană de Natație, care a transmis că sportivul „a comis-o” din nou și că Roma îl va păstra în memorie. Și francezii de la Le Figaro au scris despre performanțele românului: „Minunea din România, David Popovici a devenit campion european la 200 de metri liber, cu al treilea timp din istorie”.

Cu doar o zi în urmă, când David Popovici a câștigat finala la 100 de metri cu cel mai bun timp din istorie, detronându-l pe brazilianul Cesar Augusto Cielo Filho, care era neînvins din 2009, presa străină i-a oferit din nou recunoaștere românului de 17 ani.

„La doar 17 ani, David Popovici a confirmat toate aşteptările, dominând clar finala la 100 m liberm sâmbătă, la CE de la Roma, cu record mondial”, au scris francezii de la L’Equipe.

„Baby Fenomeno. Fenomenul român, care într-o lună va împlini 18 ani, a câştigat aurul la Europenele de la Roma în cursa regină şi a stabilit un nou record mondial”, a titrat publicația italiană Gazzetta dello Sport.

„Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo (46.91) cu 46.86, în finala de la Europene”, au scris spaniolii de la Marca.

„Seara nu va fi uitată şi pentru că Popovici a făcut o cursă senzaţională. La Roma, adolescentul a reuşit un timp mai bun cu 0.05 secunde faţă de brazilianul Cesar Cielo care stabilea recordul mondial în 2009 în acelaşi bazin”, a apărut pe BBC.com.

Urmăriți Impact.ro și pe