Presa din Anglia scrie că ar urma o lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin. Generalii ruși ar fi găsit și pretextul

Andra Daoud 06.06.2022, 14:15
Presa din Anglia scrie că ar urma o lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin. Generalii ruși ar fi găsit și pretextul

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat. Este ipoteza lansată de presa britanică, potrivit căreia au fost alese deja și câteva nume pentru a-l înlocui pe liderul de la Kremlin. Cum ar urma să se desfășoare totul și care sunt motivele pentru care generalii ruși l-ar dori îndepărtat de la putere pe Vladimir Putin.

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere

Încă de la izbucnirea războiului din Ucraina, au apărut numeroase speculații atât cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin, cât și în ceea ce privește înlocuirea sa de la putere. Cea mai recentă ipoteză este lansată de cotidianul britanic The Sun, care scrie că serviciile secrete din Rusia ar pregăti eliminarea lui Vladimir Putin, urmând să mascheze totul într-un infarct.

Presa britanică vine și cu o listă de posibili înlocuitori pentru Vladimir Putin, după ce generalii ruși ar urma să comande asasinarea lui. Potrivit The Sun, sunt doi generali ruși despre care se zvonește că l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin la putere. Este vorba despre Valeri Gherasimov și Alexander Bortnikov. Se pare că generalii din preajma lui Putin îl consideră pe acesta prea „moale” și vor să pună capăt eșecurilor pe care armata rusă le are în Ucraina.

Există și voci care spun că oamenii de la putere din Rusia nu sunt de acord cu strategia lui Vladimir Putin, care a cedat destul de ușor Kiev-ul și se concentrează acum pe regiunea Donbas. The Sun scrie că acești generali ar putea oricând să orchestreze o lovitură de stat, pe care să o mascheze într-un infarct. Același ziar britanic menționează că Vladimir Putin ar fi primit un ultimatum: ori părăsește funcția, ori își riscă viața.

Vladimir Putin, in pericol. Generalii rusi pregatesc o lovitura de stat, sub pretextul unui infarct. Liderul a primit un ultimatum
Valeri Gherasimov, unul dintre cei care i-ar putea lua locul lui Vladimir Putin

Problemele de sănătate ale lui Vladimir Putin

Varianta infarctului ar putea fi una plauzibilă, în contextul în care în ultimele luni s-a vorbit din ce în ce mai mult despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Surse din interiorul serviciilor secrete au relatat că liderul de la Kremlin se confruntă cu probleme serioase de sănătate și chiar ar fi trecut printr-o operație dificilă în luna mai. S-au vehiculat mai multe diagnostice, însă niciunul nu a fost confirmat oficial.

Un ofițer din cadrul FSB susține că președintele Rusiei ar suferi de „o formă severă de cancer, cu evoluție galopantă”. Aceeași sursă afirmă că Vladimir Putin ar mai avea de trăit cel mult trei ani și că și-ar putea pierde vederea, potrivit Daily Mail. Fostul agent FSB Boris Karpichkov susține că, deși medicii i-au recomandat lui Vladimir Putin să poarte ochelari, acesta refuză să o facă, pentru că el crede că ar putea fi interpretat drept un semn de slăbiciune.

În timp ce unii oficiali au lăsat să se înțeleagă că Putin nu ar fi tocmai în cea mai bună formă, Serghei Lavrov este unul dintre cei care susțin sus și tare că Vladimir Putin este sănătos tun. „Îl puteţi vedea la televizor, îi puteţi citi sau asculta discursurile. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt”, a declarat el.

 

Urmăriți Impact.ro și pe