Premierul Cîțu, după relaxarea măsurilor: “Acum trebuie să mă duc neapărat în Vamă, să stau toată noaptea”

Ioana Bucur 14.05.2021, 09:57
Premierul Cîțu, după relaxarea măsurilor: “Acum trebuie să mă duc neapărat în Vamă, să stau toată noaptea”

Va respecta premierul promisiunea făcută în urmă cu câteva săptămâni? Cum are de gând să sărbătorească Florin Cîțu, după relaxarea măsurilor. Liberalul „s-a dat de gol” în timpul unei emisiuni TV.

Premierul Cîțu își va respecta promisiunea, după relaxarea măsurilor

Klaus Iohannis a anunțat, joi, după o ședință de lucru cu premierul și câțiva miniștri, pe tema pandemiei, că începând din data de 15 mai, românii scapă de purtarea măștii de protecție în exterior, cu unele excepții și că se vor elimina și resctricțiile de circulație de noapte precum și cele impuse programului magazinelor. Un pas uriaș spre normalitatea pre-Covid-19.

„Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunţă la această mască. A doua măsuri care intră imediat în vigoare este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali. Deci, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut”, a declarat Klaus Iohannis.

Câteva ore mai târziu, Florin Cîțu își amintea despre o promisiune făcută în urmă cu câteva săptămâni, pe care are de gând să o respecte. Parcă mai relaxat ca oricând, premierul a comentat imaginile în care a fost surprins, pe plaja din Mamaia, filmând pescărușii. Liberalul a mărturisit că nu mai văzuse marea de un an și era curios să vadă cum arăta porțiunea extinsă din celebra stațiune.

„Nu văzusem marea de un an de zile, chiar n-am ajuns și voiam să văd cum arată plaja extinsă la Mamaia. Știți foarte bine că acolo plaja a fost extinsă cu 250 de metri și chiar voiam să văd cum arată. E foarte mare și arată foarte bine. Sunt sigur că românii se vor bucura de ea”, a explicat Florin Cîțu, la Digi 24.

Premierul Cîțu, după relaxarea măsurilor
Florin Citu

„Acum trebuie să mă duc neapărat în Vamă, să stau toată noaptea”

În mod cert, nu va fi singura excursie la mare a premierului din această vară. Florin Cîțu și-a amintit că a promis că va merge și va petrece o noapte în Vama Veche, după ce restricțiile de circulație pe timp de noapte vor fi ridicate. El a adăugat, în glumă: „Până la urmă a ieșit și motivul pentru care am ridicat restricțiile de noapte”.

„Am promis că merg în Vamă și acum că am ridicat restricțiile de noapte, vă spun că este și un motiv egoist. Pentru că am ridicat restricțiile de noapte, am promis că merg, deci acum trebuie să mă duc neaparat în Vamă să stau toată noaptea”, a mai spus Cîțu.

Promisiunea a fost făcută de 1 Mai, după ce mai mulți tineri din Vama Veche l-au chemat pe premier în stațiunea din sudul litoralului românesc. Acesta le-a răspuns, printr-un mesaj pe Facebook:

„Vă promit că ne vedem vara aceasta și în Vamă. Vă mulțumesc că ați ales să vă vaccinați. Doar așa revenim la all-nighters (n.r. – petreceri care țin toată noaptea)”, a scris premierul, pe platforma de social media.