Premieră în România. Acesta este primul magazin din Iași care accepta plata cu Bitcoin. Ce pot cumpăra clienții de acolo

Elena Avramescu 06.04.2021, 12:18
Premieră în România. Acesta este primul magazin din Iași care accepta plata cu Bitcoin. Ce pot cumpăra clienții de acolo

Primul magazin care accepta plata cu Bitcoin. Noutate absolută la Iași, unde un magazin acceptă plata cu criptomonede, fiind și singurul de acest fel din zona Moldovei. Astfel, toți clienții pot plăti cu Bitcoin și eGold la cumpărăturile online, iar în perioada următoare vor putea face și plata în magazin, la POS.

Primul magazin care accepta plata cu Bitcoin

Magazinul din Iași, la care ne referim, este unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă de lux din zona Moldovei. Astfel că, după ce au fost achiziționate cu criptomonede case sau cafea, în mai multe județe din țară, acum și cumpărăturile online pot fi plătite cu Bitcoin. Astfel, clientul plătește în criptomoneda aleasă, după care criptomoneda intră în procesatorul de plăți, care mai apoi trimite în conturile firmei echivalentul în lei. În acest fel, clienții pot să plătească acum online, iar în curând plata poate fi făcută și în magazin, la POS.

Avem o perioadă de aproximativ 1 an și jumătate, avem un plan de digitalizare, iar acum suntem în punctul culminant, și anume plata cu criptomonede. Bitcoin este cel mai cunoscut din domeniu, iar tehnologia din spate este una dintre cele mai fascinante. Avem două metode de plată. Una este Bitcoin, cea mai cunoscută și cea mai utilizată, iar a doua este eGold, moneda românească, una dintre cele mai puternice monede din lume.

Puțină lume știe că România are o astfel de monedă. A fost mai mult o curiozitate și o dorință de-a noastră de a merge în zona respectivă, pentru că ne gândim să venim cu tehnologie cât mai nouă. În momentul acesta, tehnologia descentralizată este cea mai nouă tehnologie existentă pe piața financiară, a spus Ștefan Grigoriu, director tehnic în cadrul firmei RomConfort.

Primul magazin care accepta plata cu Bitcoin
Primul magazin care accepta plata cu Bitcoin

Ștefan Grigoriu, care este absolvent al Facultății de Informatică din Iași, declară că plata cu Bitcoin este viitorul.

Criptomonedele vor fi utilizate de tot mai multe persoane. Este susținută și de Tesla, iar românii sunt în topul țărilor a căror populație deține criptomonede. Noi avem un procent de 12 la sută din numărul total al persoanelor cu studii superioare care dețin criptomonede. A fost o necesitate, pe perioada pandemiei, întreaga operațiune de digitalizare, pentru că a scăzut mult numărul de vizitatori în showroom și astfel am exploatat zona de online atât pe marketing, cât și pe dezvoltare. Plata prin criptomonede se face doar pe site, momentan. Urmează să fie implementată și în showroom.

La opțiunile de plată de pe site există card bancar sau plata cu criptomonede. La o astfel de plată se generează un cod QR, care prin aplicația utilizatorilor ce dețin aceste monede se face tranzacția automată. Încă nu au fost făcute plăți, pentru că implementarea acestei tehnologii s-a făcut acum două zile. Digitalizarea ne-a ajutat foarte mult, chiar interesul este foarte mare. Feedback-ul, vizavi de site, este foarte bun. În prima lună a lansării site-ului, în septembrie 2020, am avut o singură comandă, lumea nu prea știa că suntem și pe online. Acum avem o medie de 10-15 comenzi pe lună, ceea ce e foarte mult pentru noi, având în vedere produsele de lux pe care le vindem, a mai spus Ștefan Grigoriu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...