Premieră în lupta anti-COVID în Argeș. Parcarea unui mall din Pitești va găzdui un centru de vaccinare drive-thru

Cristi Ionică 09.11.2021, 15:48
Premieră în lupta anti-COVID în Argeș. Parcarea unui mall din Pitești va găzdui un centru de vaccinare drive-thru

În acest weekend, Argeșul va avea parte de o premieră în lupta anti-COVID. Parcarea unui mall din Pitești va găzdui în zilele de 13 și 14 octombrie un centru de vaccinare drive-through. Autoritățile au luat această hotărâre din cauza numărului mare de cereri venite din partea celor care vor să se vaccineze, Argeșul ajungând la aproape 210.000 de vaccinați cu prima doză.

Parcarea unui mall din Pitești va găzdui un centru de vaccinare drive-thru

Anunțul a fost făcut de Dragoș Predescu, subprefectul de Argeș, care speră într-o prezență record. Centrul va funcționa, sâmbătă și duminică, între orele 8-24. Practic, toți cei care vor să facă prima doză, rapelul sau booster-ul, o vor face din mașină.

Rapid, comod, fără a coborâ din mașină. Așa va fi realizată vaccinarea drive-through. Vor fi două fluxuri, iar vaccinurile disponibile sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Sunt bineveniți toți cei care vor să se vaccineze, a precizat subprefectul de Argeș, Dragoș Predescu.

Mai trebuie precizat faptul că adeverința de vaccinare va fi emisă în cele 15 minute în care medicii asigură asistența medicală post-vaccinare. Vaccinarea se face fără programare și doar pe bază de carte de identitate.

Autoritățile le amintesc celor care vor veni la vaccinare după orele 22 că au nevoie de o declarație pe proprie răspundere în care să precizeze că merg la vaccinare.

Parcarea unui mall din Pitesti va gaăzdui un centru de vaccinare drive-thru
Centru de vaccinare drive-thru

Autoritățile speră ca incidența la nivel de județ să scadă rapid sub 8 procente, iar numărul de decese să scadă și el. Săptămâna trecută, la Mioveni, din cei 17 bolnavi internați la A.T.I., 16 erau intubați. Șeful secției A.T.I. de aici, medicul Adrian Ciocănea, spunea cât de important este vaccinul.

Oamenii trebuie să înțeleagă că vaccinul salvează vieți. Cele mai grave cazuri le-am întâlnit la persoanele nevaccinate. Așa că, oameni buni, mergeți și vaccinați-vă.

Se pare că apelul a avut efect, iar oamenii urmează sfatul medicului. De la începutul pandemiei, Argeșul a înregistrat 1629 de decese și 43.771 de persoane diagnosticate pozitiv.

Urmăriți Impact.ro și pe