Prelipceanu, un nou derapaj în direct. Ce i-a putut spune ministrului Educației despre elevi: „Să-i scăpăm”

Ioana Bucur, Andrei Cezar 29.09.2021, 11:02
Prelipceanu, un nou derapaj în direct. Ce i-a putut spune ministrului Educației despre elevi: „Să-i scăpăm”

Cosmin Prelipceanu, un nou derapaj șocant, în direct la Digi24. Moderatorul a făcut o afirmația care l-a lăsat mut pe ministrul Educației. Ce i-a putut spune lui Sorin Cîmpeanu despre elevii din România.

Cosmin Prelipceanu, un nou derapaj legat de elevii de la noi din țară

Prezentatorul Digi24 a făcut o afirmație șocantă în ediția de marți a emisiunii sale, în care l-a avut invitat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dialogul celor doi ajunsese la capitolul vaccinare. Cosmin Prelipceanu a punctat că, la noi în țară, rata mică de vaccinare și eșecul campaniei naționale de imunizare sunt, de fapt, consecințele unor probleme de educație, afirmație aprobată și de Cîmpeanu.

Discursul omului de televiziune a continuat, însă, cu o teorie cel puțin șocantă, acesta spunând că „oamenii nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte” și că școala ar trebui să îi „scape” pe copii de părinții lor. Ministrul Educației i-a răspuns imediat, precizând că nu poate fi de acord cu ultima sa afirmație. Moderatorul a insistat, reluându-și ideea: „Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”.

Cosmin Prelipceanu: Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte.

Sorin Cîmpeanu: Din păcate…

Cosmin Prelipceanu: N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala.

Sorin Cîmpeanu: Nu pot să fiu părtaș la această afirmație.

Cosmin Prelipceanu: Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple.

Prelipceanu, un nou derapaj în direct. Ce i-a putut spune ministrului Educației despre elevi
Cosmin Prelipceanu și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

„Este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media”

Afirmația a stârnit un val de reacții. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a cerut conducerii Digi 24 demiterea lui Prelipceanu.

„Solicit conducerii Digi24 să îl dea afară pe Prelipceanu. Să spui, în România lui 2021 că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media.

La previzibila întrebare de heităreală „Cine ești tu, Funeriu, să soliciți celor de la Digi24 să-l dea afară pe îmbretelat”, răspunsul e simplu: un simplu om cu simțul realității.
PS: dacă ministrul Cîmpeanu nu ar fi fost pe fază și nu ar fi reacționat, ar fi fost greu să rămână ministru. E un lucru bun că a reacționat, delimitându-se”, a transmis Daniel Funeriu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...