Pregătirile pentru iarnă le golesc buzunarele șoferilor. Cât a ajuns să coste schimbarea cauciucurilor

Stan Filon 23.11.2022, 14:31
Pregătirile pentru iarnă le golesc buzunarele șoferilor. Cât a ajuns să coste schimbarea cauciucurilor

Pregătirile pentru iarnă le golesc buzunarele șoferilor, care au început să treacă pe la service-urile auto pentru a-și monta cauciucurile de iarnă. Aceștia au rămas șocați să vadă cât de mult costă această operațiune fără de care ar putea fi victimelor unor accidente rutiere sau ar putea primi o amendă usturătoare.

Pregătirile pentru iarnă le golesc buzunarele șoferilor

Iarna ne pândește la cotitură, așa că șoferii nu vor să fie luați prin surprindere de prima ninsoare în România, care să-i prindă fără cauciucuri de iarnă. Cu toții au dat năvală la service-urile auto pentru a-și monta anvelopele de iarnă. Au constatat însă că și acest serviciu s-a scumpit, odată cu creșterea prețului la carburant, la energie și alimente.

Vizita la service pentru a ne pregăti autoturismul de iarnă se poate termina cu costuri destul de ridicate, care pot ajunge chiar și până la 3.000 de lei, mai ales dacă nu avem deja anvelopele de iarnă. Patru cauciucuri noi, plus manopera de înlocuire poate reprezenta contravaloarea unui salariu în România.

Pregatirile pentru iarna le golesc buzunarele soferilor
Pregatirile pentru iarna le golesc buzunarele soferilor

Cum trebuie pregătită mașina pentru iarnă

Necesar este și să faceți o verificare a mașinii, spun specialiștii. Pe lângă anvelope, un şofer ar mai putea adăuga în coşul de cumpărături şi o baterie nouă pentru maşină, lichid pentru parbriz sau antigel. În plus, ar trebui să aveți în portbagaj racleta pentru geamuri, lopata pentru zăpadă, dar și cabluri de alimentare cu curent, în cazul în care bateria devine nefuncțională, lucru care se întâmplă des, din cauza temperaturilor scăzute.

Mulți șoferi și-au echipat mașinile, pe când alții trag de timp atât de mult cât vremea îi ajută. Legea nu prevede o dată limită pentru schimbarea anvelopelor, însă şoferii care sunt prinşi de poliţişti că circulă pe zăpadă sau gheață fără cauciucuri de iarnă se pot aştepta la o amendă cuprinsă între 1305 de lei şi 2900 lei. Mai mult, vor rămâne şi fără certificatului de înmatriculare.

Dar cât mai ține vremea cu noi? Ei bine, meteorologii spun că sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe arii extinse de la sfârșitul lunii noiembrie și cel puțin în prima săptămână din decembrie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...