Pregătiri de război în Europa. ”Am desfășurat armata la frontiera de vest”

Stan Filon 19.08.2020, 08:24
Pregătiri de război în Europa. ”Am desfășurat armata la frontiera de vest”

Belarus se pregătește de război! Sub pretextul unei amenințări externe, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a anunţat, marţi, că înalta conducere militară a ţării a desfăşurat unităţi ale armatei la frontiera de vest a țării.

Belarus se pregătește de război

Așadar, armata din Belarus este în stare de alertă maximă. Ministrul de Externe din Cehia, Tomas Petricek, și-a manifestat zilele trecute îngrijorarea că Rusia ar putea să invadeze Belarus.

„Slavă Domnului că noi am reacţionat şi am desfăşurat unităţi militare ale armatei noastre la frontiera de vest a republicii şi le-am plasat în stare de alertă maximă”, a afirmat Aleksandr Lukaşenko în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate din Belarus, potrivit agenţiei de presă oficiale Belta.

Belarus se pregătește de război
Belarus se pregătește de război

Mai multe bombardiere au fost mobilizate la patrularea graniţei de vest a Belarusului

Președintele Lukaşenko a amintit de criticile aduse de mai mulți oficiali europeni.

„Au apărut declaraţii (despre Belarus – n.r.) ale reprezentanţilor unor ţări occidentale, inclusiv şefi de stat, care nici nu știu unde e Belarus pe hartă și ce se întâmplă aici”, a mai spus el, făcând aluzie la criticile Occidentului faţă de reprimarea cu violenţă a manifestaţiilor paşnice.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării de la Minsk a anunţat marţi că mai multe bombardiere au fost mobilizate la patrularea graniţei de vest a Belarusului, ca parte a unor antrenamente de război, conform unui comunicat citat de RIA Novosti.

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia președintelui și organizarea unor noi alegeri prezidențiale, nemulțumiți de rezultatele scrutinului de duminica trecută, despre care toată lumea spune că ar fi fost măsluite. Președintele din Belarus a spus că vor mai fi organizate alegeri doar dacă el va fi ucis!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI