Prefectul Capitalei: ”Noile restricții în București vor intra în vigoare de vineri seara”. Ce vor monitoriza autoritățile

Ana Anitoiu, George Capoeanu 25.03.2021, 20:13
Prefectul Capitalei: ”Noile restricții în București vor intra în vigoare de vineri seara”. Ce vor monitoriza autoritățile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că noile restricții în București vor intra în vigoare începând de vineri seara. Oficialul a anunțat ce măsuri vor fi impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului și ce anume vor monitoriza autoritățile, în contextul în care rata de infectare în municipiu a ajuns, joi, la 6,5 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, despre noile restricții în București

Potrivit prefectului Capitalei, printre noile restricții ce vor fi valabile în București se numără diminuarea programului agenților economici, și fluidizarea traficului călătorilor în transportul în comun, precum și evitarea aglomerației în mall-uri. Alin Stoica a precizat că terasele nu vor fi închise, dar vor fi sancționați acei agenți economici care nu vor respecta măsurile impuse.

”Deocamdată nu am hotărârea oficială, deci nu pot să vă spun care vor fi regulile. Dar măsurile vor viza diminuarea programului agenților economici, scăderea orei la care putem ieși din case. Iar la mall-uri vom lua măsuri să evităm aglomerația. Vom lua măsuri ca publicul sa fie informat cu privire la purtarea măștii. Se caută soluții pentru a se monitoriza numărul de călători în timp real, cu intrare pe ușa din față și ieșirea prin ușa din spate. Nu închidem terasele din București, terasele vor funcționa în continuare, dar vor fi sancționați acei agenți economici care nu respectă măsurile”, a spus prefectul Alin Stoica în declarațiile de presă pe care le-a făcut la Prefectură.

Prefectul Capitalei: ”Noile restrictii in Bucuresti vor intra in vigoare de vineri seara”. Ce vor monitoriza autoritatile
Politisti cu masti de protectie

Cum ar putea fi restricționate circulația și programele magazinelor

Prefectul Capitalei a mai spus că ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) va avea loc, cel mai probabil, vineri dimineață. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a discutat, joi, mai multe măsuri pentru limitarea pandemiei de coronavirus, iar măsurile ce urmează să fie aprobate vor fi valabile și în București.

Conform documentului de lucru al CNSU, ce a fost publicat de News.ro, este avută în vedere reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În plus, magazinele ar urma să fie închise la ora 18.00 în localităţile cu o rată de infectare de peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru aceleași zile.

Localități din jurul Bucureștiului, în carantină

Începând de miercuri seară, au intrat în carantină localitățile ilfovene: Balotești, cu satele aparținătoare Balotești, Dumbrăveni și Săftica; Mogoșoaia, cu satul aparținător Mogoșoaia; Snagov, cu satele aparținătoare Snagov, Ciofliceni, Ghermănești, Tâncăbești și Vlădiceasca; și Ștefăneștii de Jos, cu satele aparținătoare Ștefăneștii de Jos, Crețuleasca și Ștefăneștii de Sus.

Pe lista localităților ilfovene carantinate se aflau deja: comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu și Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

Peste 6.600 de noi cazuri de COVID-19, în 24 de ore

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 6.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, din 30.233 de teste RT-PCR (19.207 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.026 la cerere) și 11.746 de teste rapide antigenice efectuate. Bilanțul, de la începutul pandemiei de coronavirus în țară, a crescut la 919.794 de cazuri de COVID-19. În total, 825.208 pacienți au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, s-au înregistrat alte 140 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Bilanțul negru a crescut astfel la 22.719 de decese. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.336. Dintre acestea, 1.348 sunt internate la ATI. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...