Predeal, prima stațiune montană din România unde masca devine obligatorie. Rată de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori

Stan Filon 30.10.2020, 08:12
Predeal, prima stațiune montană din România unde masca devine obligatorie. Rată de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori

De vineri, turiștii care vor ajunge la Predeal vor fi obligați să poarte mască, după ce stațiunea de pe Valea Prahovei intră în scenariul roșu! Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori, așadar autoritățile adoptă planul roșu, care cuprinde închiderea școlilor și trecerea cursurilor în online, dar și celelalte măsuri adptate în celelalte orașe roșii.

Masca devine obligatorie și în Predeal

Așadar, Predeal este prima stațiune de pe Valea Prahovei unde se trece la planul roșu, după explozia de noi cazuri de coronavirus. Masca devine obligatorie începând de vineri, pentru cel puțin 14 zile. Turiștii nu vor mai putea merge nici la restaurant, bar sau la sălile pentru jocuri de noroc. Hotărârea a fost luată de autorități după ce incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit 3 la 1.000 de locuitori.

Dacă weekend-ul trecut, turiștii care vizitau stațiunea Predeal se puteau plimba fără mască în spațiile publice deschise, începând de vineri acest lucru va fi interzis. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat decizia după ce a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile în localitățile Predeal și Ormeniș. În cele două localități, rata de infectare a ajuns la 3,80, respectiv la 3,26 cazuri la 1000 de locuitori.

Masca devine obligatorie in Predeal
Masca devine obligatorie in Predeal

”Numărul de morți s-ar putea tripla, în următoarea perioadă”

Mai multe orașe au intrat în această săptămâna în scenariul roșu de combatere a pandemiei. Printre aceastea, Oradea și Brașov.

Situația s-a agravat în toată țara și nu dă semne să-și revină. Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a atras atenţia joi, când România a sărit de 6.000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, că dacă nu se iau măsuri, numărul bolnavilor ar putea exploda cu adevărat.

Cazurile de coronavirus se vor dubla, iar numărul morților se va tripla în următoarea perioadă. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susţine că presiunea pe sistemul sanitar va fi şi mai mare, existând posibilitatea să nu mai facă faţă tuturor cazurilor, astfel că mortalitatea s-ar putea dubla sau chiar tripla.

”Mortalitatea se va dubla sau se va tripla. În 2-3 săptămâni, cifrele vor fi foarte importante în percepţia publicului, pentru că mortalitatea va creşte şi oricâte eforturi vom face, dacă nu oprim creşterea, asistenţa medicală va fi limitată din punct de vedere al posibităţilor”, a spus medicul Alexandru Rafila, joi, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...