Prăjitură Toblerone de post. E cea mai tare rețetă, o vei păstra

Badea Violeta 06.12.2021, 14:09
Prăjitură Toblerone de post. E cea mai tare rețetă, o vei păstra

Ne aflăm în Postul Crăciunului, iar pregătirea unui desert delicios poate fi o adevărată provocare. Tocmai din acest motiv, noi îți recomandăm să încerci Toblerone. Nu, nu ne referim la ciocolata scumpă din magazin, ci la prăjitura pe care o poți pregăti acasă. Nu trebuie să folosim neapărat ouă, unt sau lapte pentru a prepara această minunăție. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cât de ușor se prepară acest desert incredibil!

Rețeta de prăjitură Toblerone de post

Îți place ciocolata Toblerone? Ei bine, atunci poți încerca această prăjitură care amintește de produsul legendar obținut din ciocolată și un amestec de miere și alune.

Desertul acesta este foarte gustos și nu conține lapte, unt sau ouă. Unde mai pui că este foarte ușor de preparat și nu trebuie să petreci foarte mult timp prin bucătărie.

În continuare îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține aceast desert absolut minunat. Nu o să-ți vină să crezi cât de rapid se prepară!

Prajitura Toblerone
Prajitura Toblerone

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • două linguri de miere
  • 100 de ml de coca cola
  • 200 de gr de biscuiți
  • 200 de gr de ciocolată de post
  • 150 de gr de margarină
  • 150 de gr de zahăr
  • 50 de gr de nucă
  • 50 de gr de alune sau migdale

Pentru glazură:

  • patru linguri de ulei sau margarină
  • 200 de gr de ciocolată de post

Mod de preparare

Pentru a pregăti acest desert delicios de post, va trebui să ai un bol la îndemână în care să adaugi ciocolata, mierea, margarina și zahărul. Toate aceste ingrediente se topesc la baie de abur. Nu uita să amesteci continuu până se omogenizează totul. După ce este gata lași bolul deoparte.

Adaugă apoi cantitatea de coca cola și mai amestecă timp de un minut. Pentru a prepara glazura, va trebui să topești ciocolata cu margarina sau uleiul la baie de abur. Este foarte important ca ciocolata să fie topită complet. Ia o tavă de chec și tapeteaz-o cu o cu folie de plastic și unge-o cu glazură de ciocolată.

După ce ai făcut acest lucru, dă tava la congelator pentru circa 10 minute. În compoziția cu ciocolată și miere adaugă nucile, alunele și biscuiții marunțiți. Amestecă totul bine până se omogenizează, apoi adaugă totul în tava cu glazură. Nivelează bine și pune tava la frigider pentru aproximativ două ore. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe