Prăjitura “Durere de cap”, o reţetă pe care orice gospodină trebuie să o încerce. E foarte simplu de făcut

Badea Violeta 28.01.2022, 17:29
Prăjitura “Durere de cap”, o reţetă pe care orice gospodină trebuie să o încerce. E foarte simplu de făcut

Weekendul se apropie cu paşi repezi, aşa că avem pentru tine o sugestie extrem de delicioasă. Pentru iubitorii de prăjituri cu nucă și nu numai, acest desert reprezintă un adevărat deliciu și cu siguranță va aduce multe zâmbete pe buzele celor mici și celor mari. Iată reţeta pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura „Durere de cap”

Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai idee ce să pregătești pentru a-ți satisface pofta, poți să încerci prăjitura „Durere de cap”.

Cu siguranță nici tu, nici familia ta nu veți fi dezamăgiți de acest desert absolut încântător. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara.

Prajitura „Durere de cap”
Prajitura „Durere de cap”

Ingrediente

Pentru blat

  • șase albușuri de ou
  • 150 de grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • două linguri de făină
  • un plic de praf de copt stins cu oțet sau zeamă de lămâie
  • 50 de grame de nuci măcinate
  • patru gălbenușuri de ou

Pentru cremă

  • 200 de grame de unt
  • două linguri de Ness
  • două gălbenușuri de ou
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 50 de grame de nuci

Pentru glazură

  • o jumătate de cană de apă
  • șase linguri de zahăr
  • trei linguri de cacao
  • 50 de grame de unt

Mod de preparare

Pentru început, vom prepara blatul. Cu ajutorul unui mixer vom bate spumă cele șase albușuri de ou. Deasupra adăugăm și celelalte ingrediente pentru blat.

Amestecăm totul foarte bine, apoi adăugăm compoziția într-o tavă unsă cu făină. Introducem la cuptor pentru circa o jumătate de oră sau până se rumenește.

Mai departe, vom prepara crema. Într-o bol vom pune untul și cu cele două linguri de ness. Frecăm bine până se omogenizează, apoi în alt vas punem gălbenușurile cu zahărul pudră și le amestecăm foarte bine.

Combinăm cele două compoziții și adăugăm cele 50 grame de nuci prăjite, tăiate mărunt. Crema se întinde peste blat, dar nu înainte ca acesta să se răcească.

Iată că nu mai este mult și ne apropiem de finalul rețetei. Așadar, după ce am terminat de făcut blatul și crema, preparăm glazura.

Într-o cratiță vom pune zahărul, cacao, untul și apa. Punem, oala la foc mic și amestecăm continuu până se aerează. Turnăm glazura peste cremă și lăsăm prăjitura la răcit. Aceasta a fost rețeta prăjiturii „Durere de cap”. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe