Prăjitură de post cu bicarbonat de sodiu și Cola. V-am trezit curiozitatea? Cine ar fi crezut că două ingrediente ce par, la prima vedere, ca nu au nicio legătura unul cu altul, sunt baza unui preparat delicios? Ce mai trebuie să adaugi pentru o super rețetă de desert.
Doar pentru că alegem să respectăm perioada postului nu înseamnă că nu ne putem răsfăța cu preparate delicioase, care nu încalcă niciuna dintre restricțiile specifice. Cum sună o prăjitură de post cu bicarbonat de sodiu și Cola? Se prepară rapid, foarte simplu, iar rezultatul este delicios: o cremă fină pe un blat pufos și aromat.
Așa cum am mai spus, cele două ingrediente cheie ale prăjturii de post sunt bicarbonatul de sodiu și Cola. Ce mai trebuie să adaugi pentru o super rețetă de desert:
Începem cu prepararea blatului. Se ia un bol în care se pun zahărul, mierea de albine și Cola, care se amestecă bine cu ajutorul unui mixer, până se topește complet zahărul. Se adaugă, apoi, uleiul, esența de rom și bicarbonat de sodiu stins. Într-un alt vas, se amestecă făina cu pudra de cacao și se adaugă în compoziția de mai sus. Folosind un tel, se omogenizează noua compoziție. După ce este gata, se adaugă și nuca măcinată și se amestecă ușor, potrivit Știri din Lume. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt în care se toarnă, cu grijă, compoziția și se pune în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. După ce este scos, blatul se lasă la răcit și apoi se taie în două foi.
Pentru prepararea siropului, vom avea nevoie de o cratiță în care se va topi zahărul. Când se topește, se stinge cu apă. Se mai lasă pe foc până se dizolvă tot caramelul și se lasă apoi la răcit. Pentru cremă, luăm un bol în care punem o treime din cremă, se amestecă cu două linguri de sirop cu ness. În celelalte două treimi de cremă se adaugă două linguri de sirop cu ness și nuca tocată. Apoi, se amestecă totul bine. Pe un platou se așează blatul, se însiropează și se întinde un strat de cremă de nucă. Se pune a doua foaie de blat, se acoperă cu cremă fără nucă și se lasă la răcit pentru minim trei ore. Înainte de a servi prăjitura se decorează cu ciocolată rasă.