Prăjitură cu vișine din vișinată – rețeta completă

Emanuela Pană 30.12.2020, 12:26

Aducem, din nou, în atenția ta o rețetă simplă, gată în doi pași și trei mișcări. Ai musafiri sau pur și simplu poftă de dulce, dar nu ai ingrediente sofisticate prin bucătărie? Nicio problemă. Astăzi poți încerca cea mai bună prăjitură cu vișine din vișinată. O putem numi simplu „prăjitura bețivului“. Pune mâna pe pachetul de biscuiți și treci la treabă!

Prăjitură cu vișine din vișinată

Rețeta despre care vom vorbi în acest articol este simplă, dar extrem de gustoasă și este gata în maximum o oră. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, însă rezultatul este spectaculos. Evident, nu este nimic nou, revoluționar, nici măcar să înlocuiești vișinele proaspete sau congelate cu cele din sticla de vișinată. Totuși, această rețetă merită încercată măcar o dată. A doua ocazie va veni de la sine.

Vorbim despre o rețetă de prăjitură cu vișine din vișinată pe care ulți dintre noi au încercat-o deja, unii chiar din copilărie. Ai rămâne surprinsă să afli câți oameni din jurul tău suprapun vișinele cu alcool cu prima lor beție. O mână zdravănă de vișine îmbibate în alcool pe la vârsta de 8-9 ani nu este un test chiar ușor, nici chiar pentru cineva născut în zonele reputate pentru consumul de tărie.

Revenind la ale noastre, pentru a prepara această prăjitură vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g biscuiţi simpli;
  • 200 g alune;
  • 250 g margarină;
  • 2 linguri cacao;
  • 2 linguri de zahăr vanilat;
  • 1 esenţă de rom;
  • vişine din vişinată;
  • fulgi de nucă de cocos.

Citește și: Rețetă de tartă cu vișine și bezea peste. Un desert absolut incredibil

Rețeta completă. Pas cu pas

Scoate vișinele din vișinată și pune-le la scurs, după care scoate sâmburii. Macină biscuiții și alunele cu ajutorul robotului sau pune-le într-o pungă și treci cu sucitorul peste ele. Toarnă făina de biscuiți și alune într-un bol, după care adaugă zahărul și cacao.

Cea mai bună prăjitură cu vișine din vișinată. Rețetă pas cu pas
Cea mai bună prăjitură cu vișine din vișinată. Rețetă pas cu pas

Topește margarina și pune-o peste celelalte ingrediente din bol. Adaugă esența de rom și amestecă bine, până obții o pastă omogenă. Atenție, nu foarte moale! Ia câte puțin din compoziție și formează în palmă biluțe de dimensiunea bomboanelor de Raffaello. În mijlocul fiecărei biluțe adaugă câte o vișină.

Dat fiind că margarina se întărește repede, compoziția poate fi puțin sfărâmicioasă, dar nu te speria. Aceasta se va modela ușor datorită căldurii mâinilor. La final, trece fiecare biluță prin cacao sau fulgi de nucă de cocos și dă-le la frigider pentru 30 de minute înainte de a le consuma.

Dacă vrei ca aceste mici delicii să poată fi consumate și de copii, ar fi de preferat să încerci rețeta cu vișine din compot sau chiar vișine proaspete.

Beneficii ale consumului de vișine

Vișinele sunt bogate în fibre și vitamine și conțin mai puțin zahăr decât cireșele, fiind excelente pentru organism. De asemenea, potasiul pe care îl conțin este energizant și ajută la arderea grăsimii.

  • calmează durerile musculare cu ajutorul antocianilor, cei care le dau și culoarea roșie;
  • mențin tinerețea, protejând împotriva radicalilor liberi;
  • previn apariția unor boli ca diabet de tip 2 sau accidentele vasculare cerebrale, cu ajutorul prectinei;
  • ajută articulațiile, prin reducerea acidului uric;
  • regenerează țesuturile și ajută digestia, notează playtech.ro.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...