Prăjitura cu nucă și bezea care te va cuceri pe loc. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un desert incredibil de bun

Iancu Andreea 01.09.2021, 13:16
Prăjitura cu nucă și bezea care te va cuceri pe loc. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un desert incredibil de bun

Deserturile sunt adesea un mod relaxant de a ne petrece timpul, fie că vorbim despre a le prepara ori a le savura. Până la urmă, cine poate refuza un pic de dulce, mai ales după o zi plină la birou?! Și pentru că cele mai bune deserturi sunt cele pe care le pregătești chiar tu acasă, poți încerca să îi surprinzi pe cei dragi cu prăjitura cu nucă și bezea. Aceasta necesită doar câteva ingrediente și poate fi pregătită cu ușurință urmând pașii din rândurile următoare. La final, te vei bucura de un desert extrem de savuros, ce va deveni în scurt timp preferatul tău și al apropiaților.

Cum pregătești prăjitura cu nucă și bezea

Dacă și tu iubești nuca și bezeaua deopotrivă, atunci desertul următor este perfect pentru tine. Cele două ingrediente se îmbină perfect, formând o combinație delicioasă pentru prăjitura cu nucă și bezea. Aceasta se prepară rapid și îi va încânta pe toți membrii familiei. Rețeta de prăjitură cu nucă și bezea este simplu de pregătit, inclusiv pentru acele gospodine care nu știu cum se fac bezelele sau evită adesea să le pregătească pentru că nu ies întotdeauna așa cum își doresc.

Cum pregătești prăjitura cu nucă și bezea
Rețeta simplă de prăjitură cu nucă și bezea

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300 de grame de făină
  • 200 de grame de unt
  • patru gălbenușuri de ou
  • 50 de grame de zahăr
  • zece grame de zahăr vanilat
  • un pliculeț de praf de copt

Pentru compoziția de nucă:

  • 250 de grame de miez de nucă

Pentru bezea:

  • patru albușuri de ou
  • 180 de grame de zahăr pudră
  • zece grame de amidon

Pentru cremă:

  • două gălbenușuri de ou
  • 40 de grame de zahăr
  • zece grame de zahăr vanilat
  • 40 de grame de amidon
  • 400 de ml de lapte

Mod de preparare

Începe prin a pregăti un vas mare în care să pui făina, cele patru gălbenușuri de ou, zahărul, zahărul vanilat, untul și omogenizează totul până când obții un aluat. Presară apoi puțină făină pe suprafața blatului de lucru și întinde aluatul, pe care ulterior îl vei așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Toacă între timp miezul de nucă și presară-l pe toată suprafața aluatului. Pregătește și cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și pune tava la copt pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, las-o la răcit.

Între timp, iată cum se fac bezelele. Pune într-un vas albușurile de ou, amidonul, zahărul pudră și amestecă totul foarte bine până când obții o spumă densă, albă. Întinde bezeaua peste nuca de pe aluat și nivelează totul cu un cuțit lat sau o spatulă. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius și las-o aproximativ 20 de minute. Taie apoi prăjitura în jumătate și pregătește crema.

Pune într-o cratiță două gălbenușuri, 40 de grame de amidon, zahăr, zahărul vanilat, laptele și amestecă totul cu un tel până când sunt omogenizate toate ingredientele. Apoi, pune cratița pe foc și amestecă constant pentru a evita lipirea compoziției. După câteva minute, conținutul va începe să se îngroașe și se va transforma într-o cremă gălbuie. Așază crema deasupra primei bucăți de prăjitură și pune cealaltă jumătate deasupra cremei. Introducem totul la frigider pentru 30 de minute și apoi servim. Dincolo de aspectul fantastic, prăjitura este și extrem de delicioasă.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe