Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e un adevărat deliciu

Andreea Bisinicu 24.11.2020, 09:31
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e un adevărat deliciu

Rețetă prăjitură cu mere și scorțișoară, Cum se prepară cel mai bun desert, făcut cu foi de casă. Durează foarte puțin și e un adevărat deliciu. Prietenii vor veni mai des în vizită, pentru a se mai bucura de încă o felie.

Prăjitură cu mere și scorțișoară. Ingrediente

Cidru de mere, ciocolată făcută în casă, plăcintă de dovleac, ștrudel cu mere sau cu brânză. Chiar dacă mai sunt numai câteva zile din noiembrie, cine a spus că nu ne mai putem desfăta cu deliciile specifice lunilor tomnatice?

Așadar, rețeta asta de prăjiturî cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă, va fi desertul perfect pentru o seară de filme organizată cu prietenii în casă. Ai grijă, s-ar putea să nu mai apuci să guști nici măcar o felie. Pentru prăjitura asta ai nevoie de câteva ingrediente:

Pentru foi:

  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 300 g zăhar
  • 700 g făină
  • 2 ouă
  • O linguriță de bicarbonat

Pentru umplutură: 

  • 2 kg de mere
  • 200 g zăhar
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de griș
Cum se prepara foile pentru prajitura cu mere si scortisoara
Cum se prepara foile pentru prajitura cu mere si scortisoara

Rețetă prăjitură cu mere și scorțișoară. Mod de preparare

Acum că am pregătit toate ingredientele, hai să ne apucăm de treabă. Pentru început, într-un bol, pune toate ingredientele și frământă aluatul până se încorporează bine toate ingredientele. Apoi, acoperă vasul cu o folie și lasă compoziția la rece, ca să se odihnească.

Mai departe, merele se spală și se curăță. Se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă zahărul. În continuare, pune totul la călit la foc mic, până ce se înmoaie. Când este gata, adaugă scorțișoara și cele două linguri de griș. De ce facem asta? Pentru a mai absoarba din sucul merelor.

În continuare, trebuie să împarți aluatul în două și să întinzi foaia subțire. Pune prima foaie în tava pe care o tapetezi cu o hârtie de copt. Peste prima foaie de aluat vei pune mărul călit. Nu e nevoie să aștepti să se răcească. Apoi, la final, pui și a doua felie de aluat.

Truc util: înțeapă foile de aluat ca să nu se umfle la copt și să rămână drepte. Astfel se vor coace uniform. La final, introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ jumătate de oră.

Scoate-o din cuptor și las-o puțin să se răcească, înainte să o tai felii. Prăjitura cu mere și scorțișoară cu foi făcute în casă este gata pentru a fi servită. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe