Prăjitură cu mere la tigaie. Uiţi de cuptor cu reţeta asta, e mai simplu aşa

Badea Violeta 05.01.2022, 14:19
Prăjitură cu mere la tigaie. Uiţi de cuptor cu reţeta asta, e mai simplu aşa

Au mai rămas doar câteva zile până la weekend și ți-ai chemat prietenii în vizită, dar nu știi cu ce să-i servești? Ei bine, acest desert poate reprezenta salvarea ta. Prăjitura cu mere la tigaie se pregătește extrem de rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. În plus, gustul ei îi va cuceri și pe cei mai pretențioși musafiri. Hai să vedem, pas cu pas, cum se prepară acest desert deosebit!

Rețeta de prăjitură cu mere la tigaie

Este plin internetul de rețete de prăjituri, însă multe dintre acestea necesită mult timp de preparare. Ce te faci atunci când ești pe grabă și vrei să prepari ceva rapid?

Ei bine, noi îți propunem o rețetă minunată și extrem de simplă de prăjitură de mere la tigaie. Cu siguranță, invitații tăi o vor adora. Hai să vedem care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară acest desert delicios.

Prajitura cu mere
Prajitura cu mere la tigaie

Ingrediente

  • trei mere
  • două ouă
  • 140 de g de zahăr
  • 60 de ml de ulei
  • 150 de ml de lapte
  • 200 de g de făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • scorțișoară
  • un vârf de sare
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Mai întâi de toate precizăm faptul că prăjitura se pregătește la tigaie. Tocmai din acest motiv, vom avea nevoie de una care să aibă un triplu strat anti-aderent ce nu permite lipirea. Acum că am lămurit acest aspect, ne putem apuca de minunata noastră prăjitură cu mere la tigaie.

Pentru început vom spăla foarte bine merele, le curățăm de coajă și de cotor, după care le tăiem felii subțiri. Mai departe le vom așeza frumos în interiorul tigăii. Precizăm că nu este necsar să adăugăm ulei, unt sau alte grăsimi. Într-un bol, vom amesteca ouăle, sarea, esența de vanilie, scorțișoara, zahărul, uleiul și făina combinată cu praful de copt.

După ce am omogenizat bine, întreaga compoziție o turnăm deasupra feliilor de mere din tigaie. Acum urmează să o dăm la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, dar nu înainte de a o acoperi cu un capac. Bucătarii iscusiți spun că cel mai indicat este să folosim un capac prevăzut cu orificiu de evacuare a aerului in interior.

După ce au expirat cele 25 de minute, prăjitura de mere este gata. O putem servi atât caldă, cât și rece alături de o cupă de înghețată. Este absolut delicioasă! Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...