Prăjitură cu iaurt fără coacere. Cum se face desertul perfect pentru vară

Ana Anitoiu 19.08.2021, 09:46
Prăjitură cu iaurt fără coacere. Cum se face desertul perfect pentru vară

Prăjitura cu iaurt fără coacere este un desert perfect pentru vară, deoarece este ușoară, delicioasă și răcoritoare, iar pregătirea ei nu necesită aprinderea cuptorului când temperatura de afară este greu de suportat. Este nevoie de doar șase ingrediente ce se pot găsi ușor în aproape orice magazin alimentar și de aproximativ o jumătate de oră petrecută în bucătărie.

Prăjitură cu iaurt fără coacere. Ingrediente

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • 400 g iaurt grecesc
  • 250 g mascarpone sau cremă de brânză
  • 250 căpșune
  • 40 g zahăr pudră
Prajitura cu iaurt fara coacere. Cum se face desertul perfect pentru vara
Capsune

Prăjitură cu iaurt fără coacere. Mod de preparare

Primul pas este tocarea biscuiților. Apoi, aceștia se pun într-un bol, se toarnă peste ei untul topit și se amestecă bine. După aceea, se unge o tavă rotundă cu puțin unt și se răstoarnă în ea compoziția de biscuiți ce se presează bine astfel încât să formeze un blat. Se pune la frigider.

Într-un alt bol se toarnă iaurtul și se adaugă cremă de brânză sau mascarpone. Se amestecă încet cu ajutorul unei spatule, întorcând ingredientele de la baza bolului în sus. Când cele două ingrediente s-au mixat bine, vine rândul căpșunelor tocate mărunt. Se adaugă și zahărul pudră și se amestecă la fel, cu grijă.

În final, crema formată în acest fel se pune pe blatul de biscuiți, se nivelează frumos și se lasă la frigider de preferat pentru 24 de ore înainte de servire. Se poate decora după preferință și se poate servi cu căpșune proaspete.

Un alt desert fără coacere ușor de pregătit

O altă prăjitură ce se pregătește ușor fără coacere, cu ciocolată și frișcă, este perfectă pentru zilele de vară când este de evitat aprinderea cuptorului sau a aragazului. Rezultatul este spectaculos și poate fi confundat cu un desert pregătit de un cofetar.

Ingredientele necesare sunt: 1 kg de biscuiți simpli, 1 l de lapte, 150 de grame de făină, 250 de grame de unt, 150 de grame de zahăr, 100 de grame de ciocolată amăruie, 50 de grame de cacao și o linguriță de extract de vanilie. Apoi, pentru însiroparea desertului, mai este nevoie de: 250 de mililitri de lapte și o lingură de miere. Vezi AICI cum măsori ingredientele fără cântar de bucătărie!

Modul de preparare este simplu. Mai întâi, se pune făina într-o cratiță, apoi cacaoa. Se amestecă. Apoi, se adaugă și laptele, amestecând fără oprire. Ulterior, se pune cratița la foc mediu și se amestecă încontinuu, până când consistența începe să semene cu cea a unei budinci. Vezi AICI cum se pregătește prăjitura cu ciocolată și frișcă în continuare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...