„Povestea porcului din Strehaia” a revoltat polițiștii. Protest inedit împotriva ministrului de Interne

Elena Avramescu 10.12.2021, 12:22
„Povestea porcului din Strehaia” a revoltat polițiștii. Protest inedit împotriva ministrului de Interne

Oamenii legii au avut o reacție inedită după ce ministrul de Interne a decis să dispună o anchetă în cazul agentului din Strehaia care a fost ameninţat cu moartea de un patron la şapte luni de la incident. Câțiva polițiști au întocmit un raport ce l-au postat ulterior pe reţelele de socializare sub formă de protest deoarece, în decurs de şapte luni de zile, ministrul de interne nu a dispus o anchetă în cazul agentului respectiv.

„Povestea porcului din Strehaia” a revoltat polițiștii

#SOLIDARITATE! Semnal de alarmă pentru ministrul Bode! La Giurgiu un sef a fost „destituit” cu mândrie si mai mulţi poliţişti sunt cercetati pentru gluma cu porcul (zburător), la Constanţa un interlop a fost repede săltat după ameninţările lansate pe reţelele de socializare pentru un poliţist (si nu e singurul), in alta parte doi minori au fost repede identificaţi si reţinuţi pentru ca s-au postat urcaţi pe o maşină a politiei dansând pe ritmuri de manele, un jandarm care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie este cercetat si va mai avea de plătit si daune Jandarmeriei pentru „imagine”, iar la Strehaia atitudine ZERO din partea MAI si a ministrului Bode, când un poliţist este ameninţat cu moartea de un patron prieten cu seful Poliţiei….

Domnule BODE, in acest fel, unii am hotărât sa va atragem atenţia de la alte preocupări, ca să va amintiţi ca sunteţi ministru la MAI si dacă tot nu aţi gustat gluma porcului va invitam sa „va răzbunaţi”, sa luaţi măsuri, să le anunţaţi public si să aveţi aceeaşi atitudine fata de seful Poliţiei de la Strehaia, seful colegului amenintat cu moartea, mai ales că, in cazul sau, nu este o gluma – seful lui chiar doarme (cunoaşteţi bine termenul) pentru că este prieten cu cel care a ameninţat poliţistul. Si… gândind ca veţi aplica aceeaşi „reţetă” ca la Giurgiu, aştept cu deosebita placere sa dispuneţi si cercetarea mea disciplinară pentru raportul din postare.

Va fi cercetarea de care voi fi mandra pentru ca am incercat in acest fel să contribui la ceea ce sunt sigura că susţineţi si dvs, domnule BODE : indepartarea lichelelor din sistem! PS: …să nu uit: sunt de la Garda de Coastă (să se stie unde se va dispune cercetarea), dar peste noapte m-am mutat cu gândul la Strehaia să pot cere porcul… la Constanţa încă nu se dau, a scris poliţista Valentina Matea pe pagina sa de socializare, potrivit Adevărul.

Povestea porcului din Strehaia a revoltat politistii
Patronul restaurantului si seful Politiei Strehaia

În plus, Sindicatul Europol a dat publicităţii, la data de 5 decembrie, convorbirea telefonică dintre agentul Robert Popa din Strehaia şi patronul unui restaurant. S-a aflat că, în urmă cu şapte luni, omul de afaceri l-a sunat pe poliţist şi l-a ameninţat că îi va taia capul dacă mai îndrăzneşte să strice vreun eveniment în localul pe care-l administrează.

Astfel că timp de şapte luni nu s-a dispus nicio anchetă în cazul lui Robert Popa, iar patronul este bun prieten cu şeful poliţiei din Strehaia. În plus, a fost cercetat chiar poliţistul Popa deoarece patronul a depus o plângere spunând că în timpul raziei i s-ar fi cerut mită. Oamenii legii au postat pe paginile de socializare mai multe fotografii din care reiese clar că patronul şi şeful Poliţiei Strehaia au o relaţie apropiată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...