Povestea lui Youssef Tammam, medicul care a salvat peste 1.000 de copii cu malformații ale inimii. Cum a fost recompensat de bucureșteni

Cine este dr. Youssef Tammam. Foto: captură YouTube

Dr. Youssef Tammam, un chirurg de origine italiană a operat peste 1.000 de copii și nou-născuți cu malformații cardiace, în București. Medicul a realizat aceste intervenții chirurgicale pro bono, fapt pentru care a fost răsplătit de Primăria Capitalei.

Cine este doctorul care a salvat peste 1.000 de copii cu malformații cardiovasculare. A fost premiat de PMB

Dr. Youssef Tammam este doctorul care a efectuat cu succes în ultimii ani peste 1.000 de operații prin Programul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică, demarat chiar de acesta pentru Spitalul Marie Curie, în cooperare cu Clinica San Donato din Milano, notează Mediafax. Pentru aceste intervenții chirurgicale, Gabriela Firea i-a înmânat medicului de origine italiană Placheta Orașului, Trofeul și Diploma de Excelență.

„Înmânarea Plachetei Orașului, a Trofeului de Excelență și a Diplomei de Excelență este modalitatea prin care ne exprimăm astăzi aprecierea, respectul și mulțumirea pentru profesionalismul, dăruirea, priceperea și generozitatea pe care le-ați pus, de-a lungul anilor, în slujba celor mai mici pacienți”, a transmis Gabriela Firea.

Cu acest prilej, edilul a scris și pe Facebook despre reușitele medicului, unde a vorbit și despre investițiile realizate în domeniul sănătății, demarate în București.

Medicul are în spate o experiență vastă, de peste 30 de decenii în care a activat în chirurgia cardiacă. În 2013, a luat decizia să pună bazele Programului de Chirurgie Cardiacă Pediatrică, unde a operat copii cu malformații la inimă, alături de medici din România și din Italia. Dr. Primii copii au fost operați în luna septembrie, în același an.

Dr.Tammam Youssef, la conferinta de presa in cadrul careia a fost prezentata echipa de medici cardiochirurgi care au operat primii copii din program, în septembrie 2013. Foto: George Calin / Inquam Photos

Dr.Tammam Youssef, la conferinta de presa in cadrul careia a fost prezentata echipa de medici cardiochirurgi care au operat primii copii din program, în septembrie 2013. Foto: George Calin / Inquam Photos

„Scopul nostru nu e doar să operăm, ci să facem teaching. Învățăm echipa locală, când am venit în 2013 nu a fost nimeni. Am venit în misiune, eram 15 persoane. Acum echipa e aproape completă la Marie Curie. Sperăm cât mai curând să fie autonome”, era una din declarațiile medicului, în 2019, potrivit Digi24

Youssef Tammam este, de altfel, cunoscut în întreaga lume pentru proiectele sale umanitare, precum și pentru intervențiile realizate pro bono.

Chirurgul a absolvit Facultatea de Medicină Carol Davila în anul 1985, apoi a urmat rezidențiatul la Spitalul Fundeni din Capitală, sub sub îndrumarea profesorului Ioan Pop de Popa, fondatorul școlii românești de chirurgie cardiovasculară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI