Povestea fascinantă de viață a unui pompier din Mehedinți, care a ajuns campion mondial la culturism

Elena Avramescu 15.11.2021, 10:11
Povestea fascinantă de viață a unui pompier din Mehedinți, care a ajuns campion mondial la culturism

Este vorba despre pompierul Albert Cristi Mufturel, în vârstă de 41 ani, angajat din 2006 la ISU Mehedinţi. Acesta a condus timp de 10 ani seviciul de descarcerare, iar în prezent în subordine una dintre cele mai bune echipe de scafandri din ţară.

Un pompier din Mehedinți a ajuns campion mondial la culturism

Cu toate acestea, în timpul liber se pregăteşte intens pentru competiţii sportive. Albert Cristi Mufturel a fost medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, care s-a desfăşurat în perioada 4 – 7 noiembrie 2021 în Spania.

Peste 1800 de sportivi, uniţi de pasiunea pentru culturism şi fitness, s-au întrecut în cadrul acestei competiţii internaţionale acerbe. Din lotul României, a făcut parte şi colegul nostru, care a demonstrat, şi de această dată, că munca asiduă şi dăruirea sunt atribute esenţiale în atingerea performanţei, acestea fiind răsplătite cu rezultate excepţionale: două medalii de aur şi o medalie de bronz, au transmis colegii sportivului de la ISU Mehedinţi, potrivit Adevărul.

Este o muncă uriaşă, antrenamente, dietă. Dar orice efort merită. Sentimentul pe care-l ai atunci când eşti pe cea mai înaltă treaptă şi auzi imnul României este unic, a spus și Albert Cristi Mufturel.

Un pompier din Mehedinti a ajuns campion mondial la culturism
Albert Cristi Mufturel

Colegii lui Mufturel se laudă cu performanțele sale și spun că este un coleg de nota 10.

Este un coleg extraordinar. Noi încercăm să-l protejăm când ştim că are competiţii grele şi de fiecare dată stăm cu sufletul la gură. Performanţa lui de acum demonstrează că au meritat toate eforturile, au spus colegii campionului.

În urmă cu scurt timp, Albert Mufturel şi echipajul său au salvat viaţa unui şofer care căzuse cu autotrenul pe care-l conducea într-o prăpastie. Întreaga operaţiune a fost extrem de grea şi s-a desfăşurat pe parcursul a nu mai puțin de trei ore.

A făcut un efort fizic uriaş, are răbdare, ştie să ne mobilizeze. În misiuni este extraordinar, ne ajută enorm cu forţa pe care o are, au mai declarat colegii sportivului.

Albert Mufturel a reușit să obţină titlul de campion mondial şi campion mondial absolut la categoria “Master Men’s Classic Bodybuilding 40-44 years, 80 kg”, precum şi medalia de bronz la categoria “Men’s Bodybuilding 40-44 ani, 90 kg”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...