Povestea emoționantă a Larisei Iordache, care nu s-a lăsat doborâtă în ciuda piedicilor. Cum au descris-o jurnaliștii de la New York Times pe gimnasta noastră

Badea Violeta, Ozana Mazilu 25.07.2021, 11:53
Povestea emoționantă a Larisei Iordache, care nu s-a lăsat doborâtă în ciuda piedicilor. Cum au descris-o jurnaliștii de la New York Times pe gimnasta noastră

Povestea emoționantă a Larisei Iordache, care nu s-a lăsat doborâtă în ciuda piedicilor. Jurnaliștii de la New York Times au avut numai cuvinte de laudă la adresa gimnastei noastre. Iată cum au descris-o pe sportivă!

Povestea emoționantă a Larisei Iordache, care nu s-a lăsat doborâtă în ciuda piedicilor

Larisa Iordache a apărut în presa americană! Jurnaliștii de la New York Times au descris un moment inedit care s-a petrecut în urmă cu 7 ani. La vremea aceea, gimnasta română și americanca Simone Biles stăteau pe podiumul campionatelor mondiale din China pentru a-și primi medaliile: aur pentru Biles, argint pentru Iordache.

Jurnaliștii americani o laudă pe sportiva noastră pentru întreaga sa carieră și spun că Larisa are șansa de a o învinge anul acesta pe Biles. The New York Times i-a dedicat româncei noastre un articol întreg. Aceștia au vorbit despre satisfacțiile pe care i le-a oferit acest sport minunat, dar și despre piedicile care i-au apărut în cale.

Larisa Iordache, acum în vârstă de 25 de ani, avea doar 18 ani atunci când a participat la Campionatele Mondiale din China. A urcat atunci pe podium și s-a duelat cu o altă gimnastă, Simone Biles, cea care de altfel a obținut și aurul atunci.

Gimnasta noastră a reușit să ia argintul, iar la prezentare o albină s-a așezat pe buchetul de flori primit de Biles odată cu medalia de aur. Camerele de luat vederi au surprins un moment inedit. Biles se sperie, aruncă buchetul de flori și se ascunde în spatele româncei.

Cum au descris-o jurnalistii de la New York Times pe Larisa Iordache
Cum au descris-o jurnalistii de la New York Times pe Larisa Iordache

Jurnaliștii de la New York Times au amintit și de accidentările pe care le-a suferit gimnasta noastră

Din păcate, cariera Larisei Iordache a fost presărată cu numeroase accidentări, iar acest lucru a determinat-o să iasă din circuit. În anul 2015, sportiva s-a accidentat la Campionatele Mondiale de la Rio. Larisa a suferit o accidentare extrem de dură, mai exact și-a rupt un deget.

Nevoită să stea acasă, România i-a simțit foarte mult lipsa, drept dovadă țara noastră s-a clasat pe penultimul loc. La vârsta de 20 de ani, Larisa se gândea deja la retragere, dar pasiunea pentru acest sport a determinat-o să se răzgândească și să meargă mai departe.

În anul 2020, Jocurilor Olimpice de la Tokyo au fost amânate, iar gimnasta este diagnosticată în octombrie ca fiind infectată cu virusul Covid-19. În final, sportiva se recuperează și participă la Campionatele Europene de la Basel, Elveţia. După multe încercări și ghinioane, Larisa Iordache participă și se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Larisa Iordache se luptă pentru aur la Tokio

Larisa Iordache are o problemă de sănătate, suferind o infecţie renală. Federația Română de Gimnastică a anunțat că gimnasta nu va putea participa la probele pe aparate, dar va concura la proba de la bârnă, unde poate deveni campioană olimpică.

Astăzi, 25 iulie,  sportiva a fost notată cu 14.133 în calificările la bârnă, iar acest lucru i-ar putea aduce în finala olimpică. Gimnasta a avut, din nou, emoții după ce s-a lovit în zona glezeni stângi la aterizare, zonă bandajată şi protejată încă după multiple operaţii la tendonul ahilian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...