Povestea emoționantă a bătrânului, care a dansat de bucurie după ce a învins noul virus. Prin ce a trecut el: “Aveam senzația că îmi scoate inima din piept”

Luiza Moldovan 29.05.2020, 09:30

A fost veselie mare în curtea spitalului Târgu Cărbunești atunci când Teodor Popescu, poet foarte cunoscut în Motru, a fost externat. Unii chiar au fost de părere că acesta ar trebui să fie noul protocol  de externare după Covid.

Bătrânul care a dansat în curtea spitalului are o poveste emoționantă

Teodor Popescu e din Gorj. De 14 ani își crește singur nepoata, după ce părinții acesteia au plecat în Franța.  Povestește că totul a început cu simptome ca de gripă, dar că, în curând, acestea s-au agravat. A chemat DSP-ul, care i-a testat pe amândoi. Ambii au ieșit pozitivi, dar fetița nu avea simptome. Au fost internați imediat. Elena s-a făcut bine mai repede, dar el a trecut prin perioade cumplite. Spune că nicio gripă n-a fost ca asta, că această infecție e „de trei ori mai rea decât gripa„.

„Aveam senzația că îmi scoate inima din piept, când mă apucau frisoanele. Apoi mă lăsa. Asta a fost marți, miercuri tot așa, iar joi n-am mai avut nimic. Când m-am culcat iar au început frisoanele. Mi-am pierdut și gustul și mirosul. Inițial am crezut că e răceală. Am zis că nu se poate, dacă fata se îmbolnăvește ca mine, eu mai bine mor. Am luat legătura cu DSP și ne-am pregătit să ne facă testul. A venit pozitiv pentru amândoi. Elena nu a avut deloc simptome, dar îi era frică de moarte. Mereu îmi spunea „tati, eu nu vreau să mor„. I-am explicat că atât cât sunt eu lângă ea, nu se întâmplă nimic”.

„Tati, îmi pare rău, iartă-mă!”

După ce Elena s-a făcut bine, a refuzat să plece din spital. A vrut să rămână lângă cel care a crescut-o atâția ani de zile. Medicii au internat-o într-un pavilion special din spital. Primise rezultatele negative și a început să se simtă vinovată că bunicul ei era pozitiv:

„Când Elena a primit rezultatul pozitiv al testului, era dezarmată complet. Apoi, când i-au ieșit testele negative și mie mi-a ieșit tot pozitiv, mi-a spus „tati, îmi pare rău, iartă-mă”. Avea senzația că ea era vinovată că are negativ și eu pozitiv”.

Miercuri, au fost externați amândoi. De bucurie că s-a făcut bine, Teodor Popescu  a început să danseze în curtea spitalului.

„Dacă n-aș fi trecut prin asta, n-aș fi crezut nici eu. Este de cel puțin trei ori mai rea decât grija pe care am avut-o eu în viața asta, ca intensitate. Aveam senzația, atunci când aveam frisoane, că îmi iese o gheară din inimă. Nu am avut niciodată așa ceva. Mi s-a umflat și limba, aveam niște dureri de nu s-a pomenit. La un moment dat, aveam senzația că mi-a căzut buza. Nu mai aveam putere în mâna stângă, nu mai aveam putere în picioare”.

Urmăriți Impact.ro și pe