Povestea de dragoste supraomenească dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. Dorința actriței nu s-a îndeplinit, până la urmă

Ana Anitoiu 03.01.2023, 19:02

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au trăit o poveste de dragoste supraomenească. Cu puțin timp înainte de a muri, regretata actriță i-a dezvăluit soțului ei că are o dorință, dar aceasta nu s-a îndeplinit, până la urmă.

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță, poveste de dragoste supraomenească

În afară de cariera magistrală în teatru, film și televiziune, Mitică Popescu a trăit și o poveste de dragoste supraomenească. Actorul s-a căsătorit cu marea sa dragoste, Leopoldina Bălănuță, când niciunul dintre ei nu mai era chiar la prima tinerețe.

Cei doi au fost distribuiți în aceleași spectacole în anul 1973, pe vremea când el avea 37 de ani, iar ea avea 39 de ani. Au jucat împreună în spectacolele „După cădere” și „Stâlpii societății”.

În timp, actorul a ajuns printre prietenii Leopoldinei Bălănuță. La început, între ei s-a legat o frumoasă prietenie. Însă, cu timpul, cei doi actori au ajuns la concluzia că, de fapt, au fost făcuți unul pentru celălalt.

„Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt”, povestea la un moment dat Mitică Popescu.

Leopoldina Bălănuță
Leopoldina Bălănuță

Mitică Popescu, despre cum a realizat că era îndrăgostit de Leopoldina Bălănuță

De asemenea, regretatul actor a povestit cum a realizat că era îndrăgostit de Leopoldina Bălănuță, cărora apropiații îi spuneau Poldi. Mitică Popescu și-a conștientizat adevăratele sentimente față de ea după ce actrița a fost internată la Spitalul Fundeni, din cauza unei peritonite.

„Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea.

Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorință și m-am bucurat de bucuria ei”, spunea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani.

După externarea actriței, cei doi s-au mutat împreună, rămânând însă discreți cu privire la viața lor personală. S-au căsătorit pe 2 iunie 1977, la trei luni după cutremur, când el avea 40 de ani, iar ea avea 42 de ani. Tatăl actriței, preot militar, i-a cununat religios, câteva luni mai târziu, în noaptea de Revelion.

Motivul pentru care cei doi actori nu s-au căsătorit în Biserică

Cei doi actori nu s-au căsătorit în Biserică, pentru că erau jenați de vârstele lor, în ciuda faptului că dragostea nu ține cont de vârstă, dovadă fiind faptul că au petrecut 25 de ani împreună.

„M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem”, mai spunea Mitică Popescu.

Dorința Leopoldinei Bălănuță ce nu s-a îndeplinit

La finalul poveștii lor de dragoste, Leopoldina Bălănuță i-a făcut o mărturisire tulburătoare lui Mitică Popescu, exprimându-și o dorință ce a rămas neîmplinită. „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”, i-a spus ea, gândindu-se ca partenerul ei de viață să nu trăiască niciodată durerea provocată de pierderea persoanei iubite.

Însă, nu s-a întâmplat. Pe 13 octombrie 1998, cei doi actori au urmărit meciul de fotbal dintre Ungaria și România. Mai târziu, actrița a mâncat, și-a aprins o țigară, iar la scurt timp a început să simtă dureri de stomac intense.

La miezul nopții, Mitică Popescu a dus-o la Spitalul de Urgență. Medicii au operat-o, dar nu au reușit să îi salveze viața. În dimineața zilei de 14 octombrie, în jurul orei 07:00, Leopoldina Bălănuță a decedat, din cauza unei ocluzii intestinale.

Întrucât ultima conversație pe care a avut-o cu soția lui a fost despre ochelarii și verigheta ei, Mitică Popescu a decis să o înmormânteze împreună cu respectivele obiecte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...