Povestea cutremurătoare a unei infirmiere din Iași: “Seara mai fac atac de panică. Nu mă pot controla”

Elena Avramescu 16.04.2021, 10:13
Povestea cutremurătoare a unei infirmiere din Iași: “Seara mai fac atac de panică. Nu mă pot controla”

Povestea cutremurătoare a unei infirmiere din Iași. Scene incredibile în Iași, după ce o familie a ajuns în aceeași zi la spital la scurt timp după ce s-au infectat cu noul Coronavirus. este vorba despre Nicoleta Turcanu și părinții acesteia, care în aceste momente așteaptă ziua externării din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Este locul unde lucrează ca infirmieră de opt ani și a tratat și bolnavi COVID-19. Se pare că toți trei au avut simptome, dar nu au bănuit inițial că ar putea fi din cauza noului coronavirus.

Povestea cutremurătoare a unei infirmiere din Iași

Totul a început la sfârșitul lunii martie 2021, când Nicoleta Turcanu a decis să plece la casa părinților pentru a avea grijă de ei în zilele de concediu. Însă la câteva zile după, mai precis la o săptămână de când a ajuns la părinți, pe 5 aprilie 2021, a început să aibă febră și să prezinte dureri de cap.

Astfel că după mai multe zile în care a stat prin grădina casei, a crezut că nu poate fi nimic grav, ci doar că a fost afectată de curenții reci de aer. Însă în aceeași zi însă, tatăl acesteiaa început să acuze dureri musculare, iar mama a început și ea să aibă febră și să tușească. Prin urmare, un apel din partea cumnatei a determinat-o să meargă la spital și să se testeze pentru coronavirus a treia zi de la primul simptom.

Sinceră să fiu, nu știu cum am făcut boala… Pe data de 1 aprilie mi-am luat un concediu de odihnă și aveam câteva zile libere încă de pe 26 martie. M-am dus la părinții mei pentru că mama este un pacient cu cancer osos, pentru a o îngriji mai bine, fiindcă avea niște dureri groaznice. După o săptămână de stat la țară mi s-a făcut rău. Am fost febrilă 38 – 39, 40,5, aveam dureri de cap. Ținând cont că în acea săptămână am stat la țară, prin curte, am crezut că este de la un curent, doar atât. Dar mama mea a început să tușească, o tuse seacă la început, febrilă și ea.

Eu i-am dat tratament acasă, cu perfuzii, dar se agrava din ce în ce mai tare. Cumnata mea care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul «Sf. Spiridon», duminică, pe 4 aprilie 2021, a fost și ea la țară să îi facă o perfuzie mamei, iar marți ne-a sunat și a spus că nu mai are gust și miros. Atunci când am auzit, i-am spus că ar fi bine să plecăm amândouă la UPU să ne facem testul pentru COVID-19, a spus Nicoleta Turcanu, pacientă infectată cu coronavirus, aflată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, potrivit BZI.

Povestea cutremuratoare a unei infirmiere din Iasi
Povestea cutremuratoare a unei infirmiere

“La Lețcani a fost tare bine, o să regret o viață că s-a închis”

Astfel că femeia a ajuns miercuri, la data 7 aprilie 2021, la UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a aflat că rezultatele testului antigen rapid și al celui PCR sunt pozitive. Tot în aceeași zi, mama femeii a ajuns de la UPU din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” cu saturație de oxigen de 60 la sută. Și tatăl acesteia era infectat cu coronavirus și avea o saturație de oxigen de 87 la sută. Plâmânii amândurora erau și afectați.

Nicoleta Turcanu este infirmier la Spitalul de Boli Infecțioase Iași de 8 ani, iar timp de 20 de ani a lucrat și în UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Chiar de la debutul pandemiei COVID-19 a avut grijă de pacienții infectați cu coronavirus, lucrând timp de 6 luni și la Spitalul Mobil de la Lețcani. Cu toate acestea, în acea perioadă cât a lucrat cu pacienți bolnavi nu s-a infectat cu coronavirus.

La Lețcani a fost tare bine, o să regret o viață că s-a închis. Acolo, pacienții erau mult mai bine, mult mai relaxați. Pentru că acolo aveau bănci, ieșeau afară, făceau gimnastică, își serveau cafeaua, ceaiul, erau mai libertini. Să știți că eu m-am simțit extraordinar de bine acolo, nu că nu m-aș simți și aici, doar că în acele 6 luni a fost mult mai bine. Una e să lucrezi acolo cu ei, să le vezi reacția acolo, tot mobilierul era nou, aparatura foarte bună.

Veneai cu aparatul și făceai în timpul acela electrocardiogramă, luai tensiune, saturație, doar cu căruciorul de la patul fiecărui pacient, nu trebuia câte un aparat de luat tensiunea, unul saturația și așa mai departe. Venea medic de la gastroenterologie și îți făcea și ecografie, mașina din Iași te ducea la radiografie. Pacienții erau foarte bine, mulțumiți, relaxați, glumeam, ieșeam cu ei, făceam poze la băncuțe, făceam gimnastică și îmi pare foarte rău că s-a închis, a mai spus infirmiera.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI