Povestea cutremurătoare a morții Ilenei Sărăroiu. Gheorghe Turda spune adevărul despre zvonul că ar fi fost îngropată de vie (Exclusiv)

Beatrice Dumitru 13.02.2023, 08:11
Povestea cutremurătoare a morții Ilenei Sărăroiu. Gheorghe Turda spune adevărul despre zvonul că ar fi fost îngropată de vie (Exclusiv)

Ileana Sărăroiu a fost una dintre cele ami mari voci de muzică populară pe care a avut-o România și a fost considerată regina romanțelor. Anul acesta se împlinesc 44 de ani de când a încetat din viață, însă în jurul morții sale planează și astăzi un mare mister, după ce s-a spus că a fost îngropată de vie. Gheorghe Turda a făcut dezvăluiri despre aceste zvonuri și a vorbit despre prietenia care l-a legat de Ileana Sărăroiu.

Gheorghe Turda, despre moartea Ilenei Sărăroiu

Ileana Sărăroiu și-a trăi ultimele clipe de viață pe scenă, la o nuntă din localitatea Unirea, judeul Călărași, unde fusese invitată să cânte. Acuza dureri de cap când a ajuns la restaurant si după 45 de minute i s-a făcut rău, iar în drum spre spital a murit. Trupul solistei a stat la morga din Călăraşi timp de o săptămână, iar polițiștii au demarat o anchetă, însă medicii au spus că a murit din cauza  unui anevrism care i-a provocat un accident vascular cerebral.

Ileana Sărăroiu a fost înmormântată în Cimitirul Sf. Vineri din București, dar în jurul morții ei s-au țesut o mulțime de legende. S-a spus că a fost îngropată de vie, că s-au auzit zgomote din mormântul artistei, iar cadavrul a fost găsit răsucit, cu părul smuls și unghiile rupte și interiorul sicriului era plin de zgârieturi. Gheorghe Turda a făcut dezvăluiri despre toate aceste zvonuri.

Povestea cutremurătoare a morții Ilenei Sărăroiu. Gheorghe Turda spune adevărul despre zvonul că ar fi fost îngropată de vie (Exclusiv)
Ileana Sărăroiu a murit pe 12 mai 1979.

Nu este adevărat că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie, că s-a trezit în coșciug, Doamne ferește! Sunt doar minciuni băbești. Se spune că a murit de anevrism, dar eu cred că suferise un infarct. I-au mutat groapa, în alt loc, pentru că fusese înmormântată, undeva, foarte aproape de o toaletă, la vreo 2-3 metri distanță, apoi au adus-o spre aleea principală, la intrarea în cimitirul Sfânta Vineri din București, de pe Calea Griviței. A fost și va rămâne un nume. Restul sunt legende înfricoșătoare, de prin cimitire”, ne-a declarat Gheorghe Turda.

Apropiații familiei susțin că sicriul Ilenei a fost mutat în prezența fratelui ei și al soțului, fără însă să ridice capacul și că înainte de a fi înmormântată fusese îmbălsămată. Pe mormântul Ilenei Sărăroiu, familia acesteia a trecut emoționantul vers din vestitul ei cântec: „Păsărică, mută-ți cuibul!”.

Cum a visat-o Gheorghe Turda pe Ileana Sărăroiu

Gheorghe Turda a vorbit și despre prietenia care l-a legat de Ileana Sărăroiu, care a cântat la nunta lui cu Betty Balerina. Interpretul de muzică populară își amintește cu drag de Ileana Sărăroiu, alături de care a participat la petrecerile din anii comunismului ale politicienilor vremii.

Ileana Sărăroiu mi-a cântat la nunta pe care am făcut-o la Hanul lui Manuc. La final, când a terminat programul, ea era udă leoarcă. Am mers să îi mulțumesc și să o pup, căci o oră și jumătate nu a pus microfonul jos, dar și să o întreb cât mă costă. Ileana mi-a zis așa: „Măi, Ghiță, măi, ginerică, păi nu ai tu atâția bani în buzunar pe cât merit eu în momentul ăsta!”, a mărturisit Gheorghe Turda

Interpretul de muzică populară a mai dezvăluit și faptul că a visat-o pe Ileana Sărăroiu în urmă cu aproximativ o jumătate de an.

Am visat-o așa: că o duceam cu mașina, la o nuntă, ca să cânte. Și ea mi-a zis: ”Ghiță, eu rămân aici, să cânt la nuntă, tu du-te acasă, și cântă acolo, căci te așteaptă lumea!”, a povestit acesta.

Ileana Sărăroiu a murit pe 12 mai 1979, în urmă cu aproape 44 de ani. Ea a fost căsătorită cu Mircea Cîmpeanu, care, la câțiva ani după decesul artistei, s-a căsătorit cu Maria Ciobanu și acum locuiesc în America.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...