Povestea chinezilor care locuiesc în vârful unei stânci. Urcă 800 de metri ca să ajungă acasă

Diana Radu 14.05.2020, 15:55
Povestea chinezilor care locuiesc în vârful unei stânci. Urcă 800 de metri ca să ajungă acasă

În China există un sat care este situat în vârful unei stânci, iar pentru a ajunge acasă locuitorii trebuie să orice 800 de metri pe niște scări abrupte. Este vorba despre satul Atulie’er din provincia Sichuan care a devenit faimos în 2016, datorită unor poze cu locuitorii ce se chinuiau să ajungă în vârf cărând provizii și copii în brațe.

Povestea chinezilor care locuiesc în vârful unei stânci

Aproximativ 84 de familii urcau aproape zilnic acele 2556 de trepte pentru a ajunge la locuințe lor situate în vârful stâncii. Scările abrupte din ratan au fost înlocuite în anul 2019 de către autorități cu scări de oțel. Iar acum întreaga comunitate a fost mutată în clădiri noi de locuințe. Mai exact, în orașul Zhaojue care se află la 70 de kilometri depărtare de satul lor natal.

sat chinez, varf de stanca, 800 de metri
Povestea chinezilor care locuiesc în vârful unei stânci

Fiecare familie care locuia în satul Atulie’er situat în vârful stâncii va primi un apartament mobilat, cu o suprafață cuprinsă între 50 și 100 de metri pătrați. Presa locală scrie că pentru a intra în posesia noilor locuințe aceștia trebuie să plătească 350 de dolari. Adică o familie cu patru membri va trebui să plătească în jur de 1400 dolari.

Mark Wang, profesor la Universitatea din Melbourne spune că prețul pe care ar trebui să-l plătească acești oameni este unul destul de mic, având în vedere că alte persoane au plătit până la 5.600 de dolari pentru o locuință nouă.

Inițiativa face parte din încercarea autorităților chineze de a eradica sărăcia până la sfârșitul anului 2020. Astfel, guvernul chinez va subvenționa cu până 70% din costuri. Însă, în ciuda acestui ajutor multe familii nu-și permit nici măcar să plăteasca diferența.

„În satele sărace, diferența de 30% este prea mare ca să fie plătită, iar oamenii ajung să împrumute bani – ajungând să fie mai îndatorați”, a declarat Mark Wang, profesor la Universitatea din Melbourne.

Urmăriți Impact.ro și pe