Poți găsi iepurașul în 11 secunde? Testul care îți pune vederea la încercare

Anca Manolica 16.01.2023, 21:34

Iluziile optice pot fi amuzante și fascinante, dar ne pot spune, de asemenea, o mulțime de informații despre modul în care funcționează creierul și sistemul perceptiv. Dacă și tu dorești să îți testezi abilitățile de observare, acest test este numai bun. Hai să vedem dacă poți găsi iepurașul ascuns din imagine, în numai 11 secunde.

Poți găsi iepurașul din cameră în 11 secunde?

Iluzia provine din cuvântul latin illusio sau illusionem, care înseamnă a batjocori sau a păcăli. Prin urmare, premisa de bază a unei iluzii optice este de a înșela creierul uman, păcălindu-l. Conform cercetărilor, acestea pot ajuta la înțelegerea modului în care funcționează creierul uman.

Din informațiile obținute în urma studiilor privind impactul iluziilor optice asupra creierului, oamenii de știință au reușit să identifice ce zone ale creierului sunt activate atunci când oamenii încearcă să le deslușească tainele.

Pe lângă faptul că acționează ca ajutoare de cercetare în cercetarea științifică, iluziile optice ajută, de asemenea, la eliberarea temporară a stresului din viața noastră de zi cu zi și oferă, de asemenea, un exercițiu sănătos pentru creier. Totodată, ele sunt utile în îmbunătățirea abilităților de observare.

Vrei să îți testezi abilitățile de observare? Rezolvă testul de mai jos

În această imagine de iluzie optică, se regăsește o scenă dintr-o camera și se cere să se găsească iepurașul ascuns la vedere în 11 secunde. Este un bun test al abilităților tale de observație, iar elementul timp adaugă și mai mult la competitivitatea provocării.

Iluzie optică. Găsește iepurașul ascuns
Iluzie optică. Găsește iepurașul ascuns

Pentru a-ți pune la încercare abilitățile de observație, încearcă imediat această provocare de iluzie optică! Așadar, privește imaginea cu toată atenția, pentru că acesta poate fi prezent oriunde. Ai reușit? Dacă nu, vezi soluția în Galeria FOTO.

Iluziile optice sunt unul dintre cele mai simple instrumente pentru a testa abilitățile de observare și inteligența. Deși este considerată oți modalitate bună de a- testa inteligența, există și alte mijloace sofisticate de a face acest lucru. Astfel, dacă dorești cu adevărat să îți cunoști nivel de IQ, testele de IQ create de profesioniști sunt cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...