Pot să transport în mașină mai mult de 3 persoane? Precizări importante din partea autorităților

Redacția IMPACT 01.04.2020, 20:21
Pot să transport în mașină mai mult de 3 persoane? Precizări importante din partea autorităților

Grupul de Comunicare Strategică a realizat un document cu mai multe întrebări formulate de cetățeni, către autorități, în care solicită lămuriri cu privire la măsurile adoptate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent. Autoritățile au răspuns, în contextul mai multor întrebări similare primite.

„Pot să transport în mașina mai mult de 3 persoane?”

Printre întrebările formulate de jurnaliști și cetățeni este și una referitoare la numărul de persoane acceptate într-un autovehicul, pe durata stării de urgență.

„Întrebare: Pot să transport în mașina mai mult de 3 persoane?

Răspuns: Prevederea din art.3 din Ordonanța militară nr.3 vizează doar deplasarea pietonală și nu transportul public. Este important însă să respectați măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID 19, inclusiv prin păstrarea unui loc liber între pasageri.

Explicația este valabilă și pentru transportul organizat de operatorii economici pentru deplasarea salariaților la/de la locul de muncă”, este răspunsul oferit de autorități, potrivit documentului transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Documentul oficial emis de autorități, în urmă cu puțin timp poate fi consultat integral aici, aceasta fiind pagina oficială în care Grupul de Comunicare Strategică anunță informațiile privitoare la măsurile adoptate de la debutul crizei COVID-19, precum și detalii despre cazurile de îmbolnăviri.

Informațiile, prezentat sub formă de întrebare-răspuns includ și lămuriri cu privire la depasările pentru medic, cele pentru achitarea facturilor care nu se pot realiza prin utilizarea unei platforme informatice și altele.

Pandemia în cifre

Situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că 2.460 de români au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alte 86 de persoane și-au pierdut viața. 252 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19.

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe