Posturile TV ale trustului Pro pe care RCS-RDS nu a vrut să le bage în grila de programe. Cum le poți vedea

Andreea Bisinicu 13.01.2021, 16:50
Posturile TV ale trustului Pro pe care RCS-RDS nu a vrut să le bage în grila de programe. Cum le poți vedea

Posturile TV ale trustului Pro pe care RCS-RDS nu a vrut să le bage în grila de programe. Cum le poți vedea și pe ce canale se pot prinde aceste două posturi deținute de PRO TV. Poți ghici despre ce este vorba? Care sunt rețelele în care clienții pot vedea aceste canale și în format HD.

Posturile TV ale trustului Pro pe care RCS-RDS nu a vrut să le bage în grila de programe

Vești proaste pentru abonații RCS-RDS. Se pare că posturile TV Pro Cinema HD și Pro Gold HD nu vor fi disponibile în rețeaua RCS-RDS. În schimb, posturile TV deținute de trustul Pro vor putea fi urmărite de cei care au abonament la Vodafone, pe pozițiile 148 și 149, din 12 ianuarie 2021. De asemenea, cinefilii se vor putea relaxa vizionând peliculele sale preferate și în rețelele Orange și Telekom.

Cei de la RCS-RDS nu au vrut să introducă aceste posturi HD în grila de programe, iar momentan, clienții lor vor putea urmări filmele de pe Pro Cinema și Pro Gold numai în format SD. Potrivit celor de la paginademedia.ro, oficialii trustului din Pache Protopopescu au solicitat, încă din luna octombrie 2020, Consiliului Național al Audiovizualului ca cele două posturi TV menționate mai sus, Pro Cinema și Pro Gold, să fie trecute în format High Definition. De asemenea, trebuie menționat faptul că cele două posturi TV se pot viziona și online, pe protvplus.ro.

RCS-RDS nu au introdus in grila lor de programe Pro Gold HD si Pro Cinema HD
RCS-RDS nu au introdus in grila lor de programe Pro Gold HD si Pro Cinema HD

PRO TV are un nou proprietar din luna octombrie 2020

Începând cu luna octombrie 2020, PRO TV are un nou proprietar. Grupul ceh PPF a cumpărat grupul Central European Media Enterprises, care deține faimosul Pro TV, iar proprietarul actual al televiziunii din Pache Protopopescu este miliardarul ceh Petr Kellner. Conform oficialilor, PPF Group N.V va opera Pro TV și afacerile media din Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.

„Din acest moment, Didier Stoessel va prelua funcția de director executiv peste operațiunile CME din Cehia, România, Slovacia și Slovenia. Lubos Jetmar a fost numit director peste operațiunile CME Bulgaria, resposabil cu strategia și planul de dezvoltare”, anunță oficialii grupului de investiții, conform paginademedia.ro.

Înainte, CME era deținut de gingantul american AT&T. Tranzacția a avut loc pe 14 octombrie 2020, ziua în care CME a devenit oficial parte din Grupul ceh PPF, deținut de miliardarul Petr Kellner, pentru care cehii au scos din buzunar un milion de dolari. Postul de televiziune PRO TV a fost înfiinţat la începutul anilor ’90 de către Adrian Sârbu, împreună cu Ronald Lauder, șeful CME din acea perioadă. Adrian Sârbu este, în prezent, proprietarul Aleph News, canal TV pe care omul de afaceri l-a lansat pe 1 septembrie 2020.

„Aleph News este primul canal de social television din seria Aleph, concepută de Adrian Sârbu. (…) Este dedicat spectatorului smart, educat și suficient material. Cel care vrea să știe. Conținutul canalului oglindește sfera intereselor acestui target. Programele de știri și de analiză sunt create după obiceiurile de consum ale Smartului”, sunt informațiile care apăreau în comunicatul oficial emis la data lansării televiziunii.

Urmăriți Impact.ro și pe