Portughezul Ricardo Cadu a dezvăluit de ce a refuzat să joace în naționala României. „Au fost discuții cu Victor Pițurcă”. La ce club lucrează fostul căpitan de la CFR Cluj

Sorin Barbu 17.02.2022, 10:53
Portughezul Ricardo Cadu a dezvăluit de ce a refuzat să joace în naționala României. „Au fost discuții cu Victor Pițurcă”. La ce club lucrează fostul căpitan de la CFR Cluj

Ricardo Cadu este unul dintre jucătorii străini de care fanii din România își aduc aminte cu siguranță. A jucat șapte ani la CFR Cluj și a fost căpitanul formației. A cucerit titluri, cupe, a jucat în Champions League și în Europa League, dar a fost la un pas să îmbrace și tricoul naționalei României, alături de compatriotul Mario Camora. Jucătorul portughez a recunoscut că a avut discuții cu Victor Pițurcă, selecționerul de atunci al naționalei, dar a explicat de ce nu a mai fost convocat.

Ricardo Cadu a refuzat naționala României

Ricardo Cadu este unul dintre jucătorii de care este legată ascensiunea formației CFR Cluj, o formație fără o istorie bogată care a ajuns rapid campioană în România și participantă în Champions League. Fundașul portughez a fost căpitanul formației ardelene, iar evoluțiile sale l-au adus în atenția selecționerului Victor Pițurcă. A luat cetățenia română în anul 2012, dar nu a mai ajuns în naționala României, așa cum a procedat prietenul Mario Camora.

„Da, au fost discuții cu domnul Pițurcă. Totuși, m-am gândit bine și nu am vrut să merg. Aveam o vârstă, era greu să merg atunci. Echipa națională avea jucători foarte buni și nu am vrut să merg”, a explicat fostul jucător de la CFR Cluj.

Ricaro Cadu are 41 de ani și s-a retras în vara anului 2021. Acum face parte din staff-ul administrativ al formației Pacos Ferreira și cu ochiul omului de conducere dă o veste proastă fotbalului românesc.

„Nici în următorii 10 ani nu o să mai aveți echipă în Champions League. Nivelul a scăzut foarte mult, comparativ cu acea perioadă (n.r. – Cadu a jucat cu CFR Cluj în Liga Campionilor în sezoanele 2008-2009, 2010-2011 și 2012-2013).

Trebuie aduși jucători buni și antrenori buni. Și dacă nu ai bani, trebuie să cauți, în țară sau afară, pe care să-i aduci cu 4-5000 de euro/lună. Dar trebuie să fie buni. Așa făcea CFR atunci. Aveam jucători care câștigau foarte mulți bani, dar și unii cu salarii mai mici, 5-10.000 de euro, dar erau jucători buni”, a mai spus Cadu.

Fostul jucător și-a adus aminte ce concurență acerbă era în fotbalul românesc, în anii în care investeau în cluburile din Liga 1, Arpad Paszkany, George Copos, Adrian Porumboiu și Marcel Iancu.

„Da, atunci erau oameni cu bani, care investeau. Erau domnul Porumboiu, la Vaslui, erau bani la Timișoara (n.r. – Marian Iancu), la Rapid (n.r. – George Copos), la Steaua (n.r. – actuala FCSB, Gigi Becali), la Dinamo.

Echipele se luptau la titlu, aduceau jucători buni, ofereau salarii de 20.000-25.000 de euro pe lună. Va fi greu în următorii ani pentru fotbalul românesc”, a mai spus el în interviul din playsport.ro.

Ricardo Cadu a câștigat cu CFR Cluj trei titluri, două Cupe și două Supercupe ale României, a jucat 250 de partide în toate competițiile, 18 în UEFA Champions League și 7 în UEFA Europa League.

Urmăriți Impact.ro și pe