Porecla primită de Simona Halep la Wimbledon 2022. Jurnaliștii, impresionaţi de româncă

Stan Filon 07.07.2022, 14:26
Porecla primită de Simona Halep la Wimbledon 2022. Jurnaliștii, impresionaţi de româncă

Simona Halep se simte fantastic pe iarba de la Wimbledon. Prin forma arătată anul acesta, sportiva din România le-a adus tuturor aminte de parcursul pe care l-a avut în 2019, când a plecat acasă cu trofeul. La Wimbledon 2022 Simona Halep a primit și o poreclă după ce a eliminat-o pe Amanda Anisimova, care nu a avut nicio șansă în fața sportivei din România. Jucătoarea noastră de tenis nu a pierdut niciun set, până acum, ajungând să joace în semifinale.

Porecla primită de Simona Halep la Wimbledon 2022

Chiar dacă începutul de an nu a fost unul excelent pentru Simona Halep, care vine după multe accidentări suferite anul trecut, când a fost nevoită să se retragă de multe ori din turnee, totul pare că s-a schimbat la Wimbledon. Tenismena pare că a renăscut din propria cenușă. Halep și-a executat rapid toate adversarele și nu a pierdut niciun set până în semifinale.

După parcursul perfect de până în acest moment la Wimbledon 2022, Simona Halep s-a ales și cu o poreclă: „Ucigașa tăcută”. „N-a pierdut timpul nici cu Amanda Anisimova”, au comentat jurnaliștii care au prezentat cea mai spectaculoasă lovitură reușită de româncă.

Porecla primita de Simona Halep la Wimbledon 2022
Porecla primita de Simona Halep la Wimbledon 2022

Simona Halep, parcurs fără greșeală la Wimbledon 2022

Presa internațională a apreciat la adevărata ei valoare seria de victorii înregistrate de Simona Halep, fiind aplaudată la scenă deschisă și de fostul fotbalist David Beckham. Simona Halep va juca astăzi, după ora 17:00 împotriva jucătoare Elena Rybakina și vine cu un moral foarte bun.

Cele două s-au mai întâlnit pe terenul de tenis de trei ori, până acum, românca ieșind învingătoare în două dintre dispute. Turneul de la Wuhan 2019 este locul primului duel dintre cele două, când Simona Halep s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru româncă. prima, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Dacă se va califica în finala de la Wimbledon 2022, pe care a câștigat-o și în 2019, Simona Halep va da peste învingătoarea dintre Ons Jabeur și Tatjana Maria, care vor juca a doua semifinală.

După cum se știe, Simona Halep a câștigat în 2019 turneul de la Wimbledon după o finală entuziasmantă contra Serenei Williams. Ulterior, în 2020 și 2021, jucătoarea de 30 de ani din Constanța nu a mai evoluat pe iarba londoneză. În 2020 pentru că pandemia a anulat turneul, iar în 2021 din cauza accidentării grave pe care o suferise la Roma, în meciul cu Angelique Kerber.

Victoriile de la Wimbledon nu sunt întâmplătoare, sportiva din România mărturisind recent că joacă cel mai bun tenis din cariera sa. Un alt avantaj în fața Elenei Rybakina ar fi și încrederea pe care românca a căpătat-o în forțele proprii în ultima perioadă, mai ales de când se antrenează cu francezul Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...